Annonce
Hvide Sande

Produceren er fra Hvide Sande: Gyserkomedie er på vej til udlandet

Gyserkomedien 'Lad de døde hvile' kommer snart ud til et bredere publikum, da filmen i slutningen af oktober bliver lanceret på forskellige streamingtjenester i Norden. Arkivfoto: Sune Tølløse
Jannick Raunow fra Hvide Sande er producer på gyserkomedien 'Lad de døde hvile,' der i slutningen af oktober når ud til publikum i Norge, Sverige og Finland.
Annonce

Hvide Sande: Det kan tage et tocifret antal år at få regnskabet på en filmproduktion til at balancere, og derfor glæder Jannick Raunow sig over, at omkring 66 procent af investeringen i 'Lad de døde hvile' allerede er tjent hjem:

- Det er overraskende godt. Pengene kommer normalt drypvist, siger Jannick Raunow.

Han er fra Hvide Sande og producer på gyserkomedien, der havde premiere i efteråret 2018. Siden er 'Lad de døde hvile' blevet vist i en række biografer rundt om i Danmark, og efter et længere tilløb er der nu også åbnet døre til Norge, Sverige og Finland: 29. oktober finder filmen vej til streamingtjenester som Viaplay, SF Anytime og Xee i hele Norden.

- Vi glæder os til at komme helt bredt ud, tilføjer Jannick Raunow.

'Lad de døde hvile' handler kort fortalt om Jimmy, der er fan af heavy metal, gys og det okkulte. Han har et klart mål om, at han vil i kontakt med sin afdøde mor – og Jimmy har måske også evnerne til det.

Med hjælp fra en ny dreng i klassen får Jimmy imponeret skolens to flotteste piger med sine okkulte evner. Men desværre får han derved også vækket farlige kræfter, som truer med at dræbe dem alle.

Annonce

Populær på Instagram

- Vores målgruppe er primært unge, og det er en målgruppe, som ser meget streaming og ikke går så meget i biografen, siger Jannick Raunow om sine forventninger til at få 'Lad de døde hvile' ud på diverse streamingtjenester.

I det lys er det også godt for filmteamet, at rollelisten tæller blandt andre Razi Irawani, der er et ret stort navn på sociale medier - alene på Instagram har han 131.000 følgere.


Den store forskel for os er, at filmen er lavet billigt, så der er ikke så meget at tjene ind.

Jannick Raunow, filmproducer


Sideløbende med tilbud om streaming bliver filmen også udsendt i en dvd-udgave. Den er primært målrettet dedikerede fans, som får diverse ekstramateriale med i købet - blandt andet en dokumentar om projektet med at skabe 'Lad de døde hvile,' der også har navne som Baard Owe og Sigurd Barrett på rollelisten.

Forude venter også en lancering i Tyskland, hvor den danske gyserkomedie kommer på markedet i starten af 2021.

Annonce

Kortfilm om krigen

Hvis Jannick Raunow spoler lidt tilbage til det omkring det økonomiske fundament under 'Lad de døde hvile', konstaterer han:

- Den store forskel for os er, at filmen er lavet billigt, så der er ikke så meget at tjene ind.

Mens gyserkomedien ikke opnåede støtte fra etablerede kanaler, var der til gengæld noget at komme efter i Faxe Kommune, der står som hovedsponsor på 'Lad de døde hvile.' Filmen er optaget i den sydsjællandske stationsby Haslev, hvor instruktør Sohail A. Hassan holdt styr på teamet.

I rollen som producer er Jannick Raunow for tiden involveret i to projekter: 'Fjendeblod,' der er en kortfilm om 2. Verdenskrig, og 'Passenger,' der er en spillefilm, som ventes at få premiere i slutningen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Ringkøbing

Udbruddene fortsætter: Femte minkfarm ramt af corona i Ringkøbing-Skjern

Skjern Håndbold For abonnenter

Har det svært når modstanderne spiller syv mod seks - det ødelægger Skjern Håndbolds kontrafase

Annonce