Annonce
Debat

Processen - og de glemte fakta

Læserbrev: I Dagbladet Ringkøbing-Skjern lørdag 17. februar 2018 skriver havnedirektør og formand for Hvide Sande Service Group Steen Davidsen (SD) om hele processen omkring Vesterhav Syd, med start i de indledende samtaler med forskellige foreninger. I hans version er alt foregået ordentligt og redeligt. Men der mangler nogle fakta.

Da screeningsrapporten til kystnære havvindmøller sendes i høring 25. juni 2012, er det afstanden fra 4 til 20 km, der er oplægget. Høringsfristen er 26. august 2012, kun 2 måneder, hvoraf den ene er feriemåned.

Ingen af de mails, der er sendt frem og tilbage mellem SD og Sammenslutningen af Sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit (SHK), Søndervig Beboerforening (SB) og Klittens Borgerforening (KB) mellem 1. og 26. august 2012 bekræfter, at man accepterer møller i en afstand af kun 10 km. På mødet 1. august 2012 med de tre foreninger var svaret, at skulle der være kystnære havmøller ud for Holmsland Klit, skal de mindst 20 km ud fra kysten - som også var det oplæg, der var grundlaget for mødet. Allerede her er der forfattet svarskrivelser fra Hvide Sande Service Group!

SD arbejder videre med en visualiseringsplan for, hvordan møllerne kan placeres i en vifte ud fra Hvide Sande helt hen til ud for Søndervig. Planen fremlægges ikke på mødet 1. august.

SHK vil forelægge planerne på sit årsmøde 25. august 2012 - dagen før afleveringsfristen for høringssvaret.

Planen, SD arbejder med, er den, som sendes ind sammen med Ringkøbing-Skjern Kommunes høringssvar til Energistyrelsen 24. august 2012 dagen før årsmødet. Kun de positive tilkendegivelser blev sendt med som bilag.

SHK, SB og KB er i høringssvaret kun nævnt med, at der havde været kontakt med dem. Thue Amstrup-Jørgensen, formand for SHK, og Keld Hansen, medlem af bestyrelsen i SB, blev ikke orienteret om høringssvaret.

På SHKs årsmøde 25. august får den daværende borgmester fra samtlige SHKs medlemmer en klar melding om, at man ikke ønsker kystnære møller tæt på kysten. Borgmesterens svar: "Sommerhusgrundejerforeninger vil ikke fremtidigt blive hørt i sådanne sager!"

Læg mærke til, at høringssvaret var sendt dagen før årsmødet.

Nye medlemmer til Ringkøbing Fjord Turisme (RFT): 25. april 2016 sender SD en mail til 54 personer/virksomheder, hvori der står, at der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i RFT mandag 2. maj 2016 med det formål at pålægge bestyrelsen at arbejde for at få Vesterhav Syd flyttet længere ud fra kysten. Bestyrelsen for RFT har hidtil bakket op om Vesterhav Syd 4 -10 km fra kysten ved formanden Jørgen Iversen. I mailen opfordres man til at melde sig som medlem af RFT for at forhindre, at RFTs bestyrelse bliver pålagt på at arbejde for, at Vesterhav Syd kommer længere ud på havet.

Opfordringen lykkes, forslaget faldt med stemmerne 46 for at ændre holdning og 47 imod.

Ved at gennemgå den nuværende medlemsliste i RFT kan man se, at nogle af dem, SD sendte mail til, nu er medlemmer. Det var de nok ikke før 25. april. Ikke mange af de nævnte har megen tilknytning til turisme, om nogen.

SD, du snakker om viden eller mangel på samme. Hvis du havde gjort brug af den viden, der foreligger på området med hensyn til at placere havvindmøller tæt på eller længere ude på havet, viden, som har været tilgængelig siden 2012, så ville du også ønske kæmpemøller langt ud på havet. Eventuelle arbejdspladser ville jo være det samme. Indrøm det bare, SD, og hjælp med at få møllerne flyttet længere ud; dette ville tjene Hvide Sande til ære.

Vi skal ikke kommentere VVM-redegørelsen, men kan dog ikke undlade at sige, at når de statslige myndigheder sammenligner konsekvenserne for Holmsland Klit med Horns Rev 1-møllerne, som er 110 m høje og placeret 14 km fra land og udefter, i deres argumentation for, at 189 m møller 4 km ud for Holmsland Klit ikke har konsekvenser for turisterhverv og ejendomspriser, så det kan ikke blive mere useriøst og mangelfuldt i henhold til VVM-reglerne.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Der mangler noget, borgmester: Hvor er omtalen af de kirkelige aktiviteter?

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Ringkøbing-Skjern

To biler på afveje på glatte veje: Mor og barn på skadestuen efter uheld

Navne For abonnenter

Til minde om: Helga Kloster fejrede livet på sit dødsleje

Ringkøbing-Skjern

Pas på, hvis du bliver tilbudt en billig gyngestol: Indbrudstyve havde en travl weekend

Annonce