Annonce
Ringkøbing-Skjern

Problemer med at låne penge: Organisation vil høre om afviste lån i tyndtbefolkede områder

Har du fået afvist et lån, fordi du forsøgte at købe et hus eller ejendom uden for centerbyerne? Så vil Balance Danmark gerne høre fra dig. Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix
Organisationen Balance Danmark har fået flere henvendelser om folk, der får nej til lån udelukkende på grund af boligens beliggenhed i et tyndtbefolket område. Nu søger man lignende historier i Ringkøbing-Skjern.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: "Kan det passe, at det er svært at få lån hos banken eller realkreditten til erhverv og boliger i landdistrikterne?"

Det spørgsmål har den seneste måned floreret i flere bygrupper på Facebook, hvor der efterspørges eksempler på folk, der på grund af postnummeret har haft svært ved at låne penge til huskøb eller til erhverv.

Baggrunden er, at organisationen Balance Danmark, der kæmper for en bedre geografisk balance i landet, har sat sig for at undersøge, hvor omfangsrigt et problem det er, at der gives afslag på lån i banken med begrundelse i ens postnummer.


Vi er her for borgerne, så vi er også interesserede i, at der er mulighed at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, så skulle der være nogle, som oplever det, Balance Danmark efterspørger, nemlig at man ikke kan låne penge alt efter hvilket postnummer, man har, jamen så vil vi da gerne være med i den undersøgelse.

Lotte Finnerup, landdistriktskoordinator


I en pressemeddelelse skriver organisationen, at den har fået flere henvendelser fra danskere, der har fået nej til lån udelukkende fordi boligen, de ville købe, lå i et tyndtbefolket område.

- Det er naturligvis katastrofalt for et område, hvis ingen borgere eller erhverv kan låne penge til at købe eller renovere bolig. Det fører jo til en afvikling af de områder, der bliver sortlistet, i stedet for en god og naturlig udvikling, siger Kim Ruberg, der er formand for Balance Danmark, i en pressemeddelelse.

Også i Ringkøbing-Skjern er man på udkig efter lignende historier, hvis de skulle findes her i kommunen.

- Jeg har valgt at sende henvendelsen ud til vores sogne- og borgerforeninger, så de har en mulighed for at give en tilbagemelding, siger Lotte Finnerup, der er landdistriktskoordinator i kommunen, og fortsætter:

- Vi er her for borgerne, så vi er også interesserede i, at der er mulighed at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune, så skulle der være nogle, som oplever det, Balance Danmark efterspørger, nemlig at man ikke kan låne penge alt efter hvilket postnummer, man har, jamen så vil vi da gerne være med i den undersøgelse.

Annonce

Erhvervsminister lutter øren

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har også meldt dig på banen.

Det skete, efter  TV2 Fyn i weekenden blandt andet kunne fortælle om erhvervsdrivende på Langeland, der måtte låne penge af et vennepar, fordi et realkreditinstitut havde afvist dem med den begrundelse, at der ikke var nogen fremtidsudsigter i at drive forretning på Langeland.

Kollerup kalder over for TV2 Fyn situationen for uholdbar, hvis man ikke kan starte virksomhed eller købe drømmehuset bare fordi, man bor på landet. Frygten er, at landdistrikterne går i stå, mens byerne udvikler sig yderligere.

Har du oplevet dette?

Dagbladet følger sagen tæt, og vi vil gerne hjælpe med at belyse omfanget af problemet, hvis det eksisterer i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Har du fået afvist et huskøb, et lån til opstart af virksomhed eller noget tredje på grund af placeringen, så vil Dagbladet også gerne høre fra dig.

Kontakt journalist Cecilie Thusing Nielsen på telefon: 72 11 41 11 eller på mail: cethn@dbrs.dk, hvis du har oplevet ovenstående.

Han opfordrer derfor folk til at fortælle om deres låneoplevelser.

- Problemet starter med mørketal, for lige nu har bankerne ingen tal, som viser problemets omfang. I første omgang skal vi derfor have danskerne i tale. Vi skal snakke med alle dem, som måske godt kan låne penge i banken, men som ikke må købe drømmeboligen på grund af dens beliggenhed. Danmark skal være et land med lige muligheder for alle, og derfor skal vi simpelthen have løst låneudfordringerne i landdistrikterne, siger Simon Kollerup til TV2 Fyn.

Balance Danmark beder folk om at sende deres historie til organisationen, som så vil sende dem videre til erhvervsministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler har været overbevist om det: Forskere finder coronasmitte på måge

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Skjern

Fire forskellige indbrud i to byer

Annonce