x
Annonce
Ringkøbing

Private vil bygge en badebro for alle: - Vi venter bare på tilladelsen

Det er et hold arkitekter på vejen, der har tegnet broen, fortæller Hans Christian Vestergaard. Beboerne vil selv betale for opførelse og vedligeholdelse af broen.

Ringkøbing: Står det til beboerne på Pilevej i Ringkøbing, kommer der snart bedre adgang til fjorden. Flere af dem vinterbader eller står på stand-up paddle, men adgangen til fjorden for enden af Pilevej er på nuværende tidspunkt ikke for god, fortæller en af beboerne, Hans Christian Vestergaard.

- Vi bruger fjorden hele året, men det er besværligt at komme derned. Der er store sten, som bliver glatte - særligt om vinteren. Med en badebro får vi mulighed for en meget lettere adgang, siger han.

Lige nu er administrationen i gang med at finde ud af, om der kan gives tilladelse til broen. Herefter skal teknik- og miljøudvalget tage stilling til, om en endelig tilladelse skal gives.

- Vi sendte ansøgningen ind før sommeren sidste år, så vi håber snart, der sker noget. Vi vil rigtig gerne i gang. Der er også mange små børn på vejen, der kan få glæde af at komme tættere på fjorden og blive fortrolige med vandet, siger Hans Christian Vestergaard.

Det var ved en social komsammen på vejen, at idéen om badebroen opstod.

- Der var straks interesse. Vi har nogle arkitekter på vejen, der har tegnet broen, og nogle håndværkere, der gerne vil bygge den. Jeg har indsigt i ansøgninger til kommunen, så jeg har stået for den del, siger Pilevej-boen.

Hvis der bliver givet tilladelse til badebroen, vil der være fri adgang for alle - men på eget ansvar. Men beboerne på Pilevej står selv for at bygge den og vedligeholde broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce