Annonce
Ringkøbing

Private vil bygge en badebro for alle: - Vi venter bare på tilladelsen

Det er et hold arkitekter på vejen, der har tegnet broen, fortæller Hans Christian Vestergaard. Beboerne vil selv betale for opførelse og vedligeholdelse af broen.
Annonce

Ringkøbing: Står det til beboerne på Pilevej i Ringkøbing, kommer der snart bedre adgang til fjorden. Flere af dem vinterbader eller står på stand-up paddle, men adgangen til fjorden for enden af Pilevej er på nuværende tidspunkt ikke for god, fortæller en af beboerne, Hans Christian Vestergaard.

- Vi bruger fjorden hele året, men det er besværligt at komme derned. Der er store sten, som bliver glatte - særligt om vinteren. Med en badebro får vi mulighed for en meget lettere adgang, siger han.

Lige nu er administrationen i gang med at finde ud af, om der kan gives tilladelse til broen. Herefter skal teknik- og miljøudvalget tage stilling til, om en endelig tilladelse skal gives.

- Vi sendte ansøgningen ind før sommeren sidste år, så vi håber snart, der sker noget. Vi vil rigtig gerne i gang. Der er også mange små børn på vejen, der kan få glæde af at komme tættere på fjorden og blive fortrolige med vandet, siger Hans Christian Vestergaard.

Det var ved en social komsammen på vejen, at idéen om badebroen opstod.

- Der var straks interesse. Vi har nogle arkitekter på vejen, der har tegnet broen, og nogle håndværkere, der gerne vil bygge den. Jeg har indsigt i ansøgninger til kommunen, så jeg har stået for den del, siger Pilevej-boen.

Hvis der bliver givet tilladelse til badebroen, vil der være fri adgang for alle - men på eget ansvar. Men beboerne på Pilevej står selv for at bygge den og vedligeholde broen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce