Annonce
Ringkøbing

Prisvindende Ulfborg-fotograf udvalgt til international forårsudstilling

Lærke Posselt, der er opvokset i Staby, har fået fem fotografier optaget på forårsudstillingen på kunsthal Charlottenborg. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lærke Posselt, der er opvokset i Staby har fået optaget fem fotografier på forårsudstilligen i Kunsthal Charlottenborg, hvor 818 kunstere fra hele verden har søgt om at være med.

Annonce

Når Kunsthal Charlottenborg torsdag åbner den årlige forårsudstilling, får de besøgende mulighed for at se på fem fotografier, taget af Lærke Posselt.

Fotografen, der er opvokset i Staby, har fået optaget fem fotografier fra hendes projekt »Gender Bender«, hvor forskellige personer bryder med den normale opfattelse af de to køn.

Billederne var også med, da Lærke Posselt i oktober og november udstillede en lang række af sine fotografier i Tinghuset i Ulfborg.

»Jeg er så glad for, at nogle af de modige og vidunderligt personer i mit projekt kommer til at se ind i øjnene af de besøgende af denne smukke museum,« skriver Lærke Posselt på Facebook om at hendes billeder er optaget på udstillingen.

Annonce

Udvalgt blandt 818

Lærke Posselt har været færdiguddannet fotojournalist i to år. Alligevel har hun allerede vundet Årets Pressefoto og World Press Photo og modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris.

Og det er langt fra første gang, at Lærke Posselts billeder bliver udstillet. Flere af hendes billeder har således været udstillet på anerkendte festivaler i Frankrig, Tyskland, Italien og Danmark.

Den 31-årige Staby-pige var praktikant på Politiken, men arbejder i dag freelance over den meste af Europa for medier som New York Times, Der Spiegel, Stern og Le Monde.

Forårsudstillingen på Kunsthal Charlottenborg har været en årlig begivenhed i 159 år.

I alt 818 kunstnere har ansøgt om at deltage på Forårsudstillingen 2016. Heraf er der udvalgt 117 kunstnere, der viser i alt 177 værker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce