Annonce
Skjern

Prisoverrækkelse aflyst: Stauning må vente med at modtage Landsbyprisen

Min Købmand i Stauning er en af årsagerne til, at byen kan se frem til at modtage en check på 150.000 kroner fra regionen. Foto: Kaj Poulsgaard
Blandt tidligere vindere af Landsbyprisen finder man Ølstrup, Spjald og Glyngøre.
Annonce

Stauning: Sammenhold, iværksætterånd og smuk, vestjysk natur er blot nogle af de elementer, som Region Midtjylland lagde vægt på, da Stauning i slutningen af maj blev tildelt regionens landsbypris på 150.000 kroner.

Det har dermed længe været officielt, at Stauning kunne bryste sig af at have vundet Landsbyprisen 2020 foran Hald i Skive Kommune, Bøvlingbjerg i Lemvig Kommune, Gylling i Odder og Langhøj ved Struer.

Fredag skulle landsbyen dog have overrakt prisen og de medfølgende 150.000 kroner ved et arrangement med efterfølgende fællesspisning, men det blev torsdag aflyst, fordi en lokal borger er blevet testet positiv for coronavirussen Covid-19.


Det er fair nok. Vi skal jo overholde de regler, der er, og hvis Region Midtjylland ikke vil komme ud til os på grund af det her, er det sådan, det er.

Karsten Andersen, formand for sogneforeningen i Stauning.


Det skriver Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

Og det er fuldt forståeligt, mener formanden for sogneforeningen.

- Det er fair nok. Vi skal jo overholde de regler, der er, og hvis Region Midtjylland ikke vil komme ud til os på grund af det her, er det sådan, det er. Om vi får prisen i morgen eller om en måned, gør ikke den store forskel, siger Karsten Andresen.

Blandt tidligere vindere af Landsbyprisen finder man Ølstrup, Spjald og Glyngøre. Den uddeles hvert år af regionsrådet i Region Midtjylland til en landsby eller gruppe af landsbyer, der viser nye veje til fornyelse og udvikling. Landsbyprisen er med til at sætte fokus landsbyer og lokalsamfund som attraktive steder at leve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyretransport-chauffører stiller minister ultimatum: Henvend dig inden tirsdag, eller vi nægter at arbejde

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Annonce