Annonce
Erhverv

Priser til fagligt dygtige lærlinge

Nicklas Rahbæk Frølund Lauridsen, der er i lære som kleinsmed ved VM Tarm og Casper Hansen, der er i lære som industriteknikker hos Niebuhr fik i år Landiaprisen. Her er de to lærlinge flankeret af Jacob Kjeldsen, chef for Fremstillingsindustrien under Dansk Industri og direktør for Landia, Steen Buhl Larsen, (TH). Foto: Søren Palmelund.
Landia-fondens legat, Landiaprisen, gik i år til Nicklas Rahbæk Frølund Lauridsen og Casper Hansen.

Lem: Landia-fonden uddelte fredag for tredie gang Landiaprisen, legater á 10.000 kroner til to dygtige smede- og industritekniker-elever. Uddelingen fandt sted i forbindelse med indvielsen af Landias nye administrationsbygning.

Faglærerne på hovedforløb Metal på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern havde valgt at indstille Nicklas Rahbæk Frølund Lauridsen, Barde, fra virksomheden VM Tarm til Landiaprisen.

I begrundelsen lød det: "Nicklas er i lære som rustfast klejnsmed. Nicklas møder altid på skolen med et smil og godt humør. Han er kvalitetsbevidst og arbejder hurtigt. Nicklas tænker fremad, er fagligt nysgerrig, god til at stille spørgsmål med faglig dybde, og derudover er han god til at planlægge sit arbejde. Han er utrolig stabil og hans gode humør, humor og arbejdsomhed er med til at skabe en god arbejdskultur og godt sammenhold på det hold, som han har været tilknyttet på Skjern Tekniske Skole".

"Nicklas har helt fra starten på grundforløbet vist sig at være hjælpsom og en god kammerat. Altid klar til at hjælpe andre, hvad enten det er i teoriundervisningen eller på værkstedet."

Faglærerne på hovedforløb Industriteknik Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier havde valgt at indstille Casper Hansen fra virksomheden Niebuhr Gears til Landiaprisen.

I begrundelsen lød det: "Casper er i lære som industritekniker: Casper er en positiv type. Han er omhyggelig og engageret i fag og går op i de små detaljer. Casper søger hele tiden alternative muligheder for løsning af opgaverne på skolen. Hans tilstedeværelse er med til at der bliver en god og hyggelig stemning i klassen. Altid klar til at hjælpe de andre i klassen hvis der opstår et behov, dette gøres på en god og høj faglig måde".

"Casper har haft en støt stigende udvikling siden han startede uddannelsen".

Om Landia-prisen

Landia-fonden blev i år uddelt for tredie gang med legater á 10.000 kroner til to dygtige smede- og industritekniker-elever.

Formålet er blandt andet at synliggøre behovet for lærlinge i Vestjylland.

Eleverne, som kan modtage legaterne, er ordinære elever på hovedforløb 2.

Erhvervsskolerne udvælger suverænt modtagere ud fra de givne kriterier:

- Linie som smed, industriteknikker eller lignende uddannelse. Legatmodtagerne skal være under 25 år, og kan også være EUX studerende.

- En selvstændig og nytænkende person med positiv social adfærd og en god kammerat.

- Faglig dygtig, kreativ, og med god opgaveforståelse.

- Flittig og med interesse for branchen.

- Kvalitetsforståelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce