Annonce
Ringkøbing-Skjern

Prisen på vand og spildevand falder samlet med 800 kroner årligt for en gennemsnitlig familie

Rent vand bliver dyrere, men det bliver billigere at slippe af med kloakvandet. Foto Jørgen Kirk.
Ringkøbing-Skjern Forsyning har gang i mange projekter, og anlægsbudgettet i 2021 er på 134 millioner kroner, hvoraf 72 millioner sættes direkte i udbud.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Omkring 800 kroner årligt. Så meget vil en familie med et gennemsnitligt forbrug spare om året til næste år på drikkevand og spildevand.

Prisen dækker over, at prisen på drikkevand stiger med otte procent, mens prisen på spildevandsafledning falder med 12 procent.

Det har bestyrelsen for Ringkøbing-Skjern Forsyning besluttet på sit seneste møde, og selv om priserne først formelt skal godkendes af Ringkøbing-Skjern Kommune, er formand Helge Albertsen glad for samlet set at kunne sætte prisen ned for den almindelige forbruger.

Han slår dog også fast, at på grund af den måde forsyningssekretariatet regulerer Forsyningens indtægter på, vil priserne gå op og ned fra år til år. Eftersom forsyningen hvert år skal spare minimum to procent, vil priserne dog på den længe bane bevæge sig i nedadgående retning.

Annonce

Ikke alene positivt

Det er dog ikke entydigt positivt, fastslår Helge Albertsen.


På den ene side er vi glade for at kunne sætte prisen ned over for kunderne, på den anden side er det produkt vi leverer jo rent drikkevand og et rent vandmiljø.

Helge Albertsen, formand for Ringkøbing-Skjern Forsyning.


- På den ene side er vi glade for at kunne sætte prisen ned over for kunderne, på den anden side er det produkt vi leverer jo rent drikkevand og et rent vandmiljø. Når vi år for år må indskrænke, vil det i fremtiden blive sværere at honorere omverdenens krav til at begrænse overløb, forbedre rensningen, og sikre pesticidfrie grundvandsboringer, siger han.

Annonce

Spændende projekter

I øvrigt har forsyningen gang i mange spændende projekter i øjeblikket, fastslår Helge Albertsen.

- Flere af projekterne er med til at understrege forsyningens rolle i den grønne omstilling og kampen for et renere miljø, siger han, og fremhæver, at Forsyningen i 2021 færdiggør klimapumpestationen ved Skelbækken, som nu sikre Ringkøbing bys vestlige og nordlige del mod oversvømmelser.

Varmecentralen ved Lalandia ventes at producere varme i slutningen af året, og kloakeringen af sommerhusområderne i kommunen påbegyndes med første etape i Lodbjerg hede.

- Klimaprojektet, varmecentralen og sommerhuskloakeringen er spændende i forhold til vores fortælling omden miljø-og klimamæssige indsats, men det er ikke projekter der på nogen måde udsætter eller står i vejen for hvad vi normalt udfører, understreger Helge Albertsen.

Med et samlet investeringsbudget i 2021 på 134 millioner kroner er investeringsniveauet højere end normalt, og det betyder ifølge Helge Albertsen også flere opgaver for det lokale erhvervsliv.

- I 2021 sætter vi opgaver for 72 millioner kroner direkte i udbud, hvilket er noget højere end normalt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce