Ringkøbing

Pris for advokatundersøgelse af Vesterhav Syd-sagen: 350.000 kroner

Undersøgelsen skal foretages af advokaterne Sune Fugleholm ogAzad Taheri Abkenar. Foto: Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith/Ringkøbing-Skjern Kommune.

Økonomiudvalget har accepteret tilbuddet fra Kammeradvokaten, som nu går i gang med undersøgelse.

Ringkøbing-Skjern: Undersøgelsen af byrådets ageren i Vesterhav Syd-sagen går nu i gang. Økonomiudvalget har indhentet et tilbud fra Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith på undersøgelsen. Det lyder på 350.000 kroner, eksklusiv moms.

For dette beløb vil Kammeradvokaten lade to erfarne jurister kulegrave skriftligt materiale, som kommunen skal stille til rådighed, samt foretages interviews af relevante personer.

Arbejdet vil munde ud i en rapport, som kommunen får inden udgangen af november, hvorefter den vil blive fremlagt på et åbent byrådsmøde.

Juristerne skal bruge 210 timer på opgaven. Med en samlet pris på 350.000 kroner giver det en timepris på 1.666 kroner.

Økonomiudvalget besluttede i juni at sige ja til at sætte en undersøgelse i gang, men ville kende prisen, inden der blev givet grønt lys.

Både borgmester Hans Østergaard, KD-leder Kristian Andersen og DFs Kristian Bøgsted var på forhånd betænkelige ved udgiften.

- De 350.000 kroner er inden for et prisniveau, jeg vil være med til. Jeg havde frygtet en større millionregning. Det her vil vi være med til for at få undersøgt sagen og få den afdiskuteret. Uanset om man er tilhænger eller modstander af møllerne, gavner det ikke noget, at man bliver ved med at tærske langhalm på det. Vi skal have en afgørelse på det, og hvad der er foregået og ikke er foregået. Det kan vi forhåbentlig få for det beløb, siger Kristian Bøgsted.

Med advokatundersøgelsen bliver der skrevet endnu et kapitel i sagen om opstilling af de 20 havmøller ud for Holmsland Klit, som Folketinget sagde ja til i 2016.

I 2012, '14 og '16 afgav byrådet høringssvar til sagen, og det er netop disse, der skal undersøges.

I kommissoriet for undersøgelsen hedder det:

"Undersøgelsen skal således klarlægge og beskrive processerne i forbindelse med udarbejdelsen af byrådets høringssvar i 2012, 2014 og 2016. Undersøgelsen skal omfatte en faktuel beskrivelse af formalia og forløbene op til afgivelse af høringssvarene. Undersøgelsen skal tillige indeholde en undersøgelse af og redegørelse for, om forløbene eller dele heraf giver anledning til kritik i forhold til gældende lovgivning og/eller god forvaltningsskik på området."

0/0
Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Ringkøbing

Alternativ sommerferie: Fjordvang Efterskole byder på tre dages camp

112

Helleanlæg satte en stopper for tysk bilist

Ringkøbing

Dæk Service lukker: Hjul på lager bliver kørt til Skjern

Kultur

Musikskole-leder fratrådt stillingen - kommunen skal finde ny leder

Kultur

Kunst på tværs: Lokale kunstnere udstiller hele fem steder på én gang

Ringkøbing

Hanne Kobborg åbner optik-butik på Havnepladsen

Ringkøbing

En kort pause fra valgkampen: S fandt arbejdersangbogen frem