Annonce
Debat

Prioritering af områder til solceller i Ringkøbing-Skjern: Det er nu, vi skal tage hensyn

Solceller Kort Ringkøbing-Skjern Kommune
Annonce

Læserbrev: Solceller bliver en vigtig brik i at blive en endnu grønnere kommune – og ansøgninger på store og små solcelleprojekter strømmer til, indtil videre på i alt 1871 hektar.

Der skal i første omgang udvælges 1000 hektar – så det betyder jo, at der noget at vælge imellem.

Det vil sige, at vi har nu alle muligheder for at tage ekstra hensyn til, om der bruges god eller dårlig landbrugsjord, til, hvor meget projekterne påvirker omgivelserne, og til lokalbefolkningen.


Vi skal tage et helikopterblik over hele vores store, skønne kommune og samlet vurdere, hvad der giver bedst mening.


Derfor skal vi tage et helikopterblik over hele vores store, skønne kommune og samlet vurdere, hvad der giver bedst mening.

Der er nu for eksempel ansøgt om solcelleprojekter ved såvel Gestenge, Tændpibe og ved Vennersvej – i alt cirka 731 hektar plus en ansøgning til Lem Kær. Det bliver simpelthen for tæt og for meget, og det vil være helt urimeligt at plastre et område så voldsomt til med en sort, blank overflade, også selv om der er afstand og korridorer imellem.

Derfor skal vi naturligvis blandt andet lytte til lokalbefolkningen i Lem, Stauning og Dejbjerg, der har gjort, som de er blevet opfordret til - at samle sig via energiforeningen, så de har en fælles stemme omkring projektet i Gestenge. Generelt er konklusionen her, at lokalbefolkningen vil kunne leve med og acceptere at have udsigt over et område på omkring 150 hektar – men på ingen måde de ansøgte 367 hektar.

Så hvorfor ikke lytte efter det? Vi har jo som skrevet noget at vælge imellem. Vi har alle muligheder for både at få tilfredse lokalsamfund og en grønnere kommune – blot vi blander kortene rigtigt. Derfor mener jeg, at ansøgningen til TMU-mødet næste tirsdag omkring solcelleanlægget i Gestenge er en ommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce