Annonce
Ringkøbing

Prinsens Livregiments Musikkorps spiller i Ringkøbing

Prinsens Livregiments Musikkorps. Pressefoto
Prinsens Livregiments Musikkorps har fungeret i mere end 300 år - næsten uafbrudt og altid for det samme regiment.
Annonce

Ringkøbing: Militærmusikken i Danmark går tilbage til det 17. århundrede, hvor infanteriet marcherede til lyden af piber og trommer, mens rytteriet blev anført af trompeter og pauker.

Prinsens Livregiments Musikkorps har fungeret i mere end 300 år - næsten uafbrudt og altid for det samme regiment. I en periode på 9 år måtte regiment - og publikum - undvære musik på grund af nedskæringer, men musikkorpset blev genetableret i 1941, hvor de danske militærorkestre virkede som musikalsk modvægt til de tyske orkestre under besættelsen.

Herfra har musikkorpset udviklet sig til en moderne og traditionsbevarende del af dansk kulturliv.

Prinsens Musikkorps er et messingorkester med slagtøj og består af 16 professionelle musikere. Orkestret har til huse på Skive Kaserne.

Musikkorpset tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Derfor spiller orkestret både ved officielle begivenheder samt egne koncerter for et bredt publikum.

Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde under chefdirigent Ole Edvard Antonsens ledelse. Han er en af verdens bedste trompetsolister og en af Norges absolut største internationale stjerner.

Prinsens Livregiments Musikkorps, giver koncert torsdag den 13. august 2020 kl. 12.00-13.00 på Torvet i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Annonce