Annonce
Ringkøbing

Primo Tours på vingerne med rejsebureau for de eventyrlystne

Hos det nye rejseselskab med base i Ringkøbing, VERDN, er det blandt andet muligt at booke en rejse til den vietnamesiske by Hoi An, der er en sand perle tæt på kysten. Foto: Henrik H. Breum
VERDN er navnet på et nyt rejseselskab, der gør op med den gængse charterturisme. Bag VERDN står Primo Tours, hvor direktøren har en tro på, at der er plads til begge selskaber.

Ringkøbing: Da Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing i september 2018 købte det københavnske charterbureau Beach Tours, stod det hurtigt klart, at der var behov for at gentænke formatet.

Efter et halvt års benhårdt arbejde er et nyskabende rejseselskab nu på vingerne: VERDN, der henvender sig til de lidt mere eventyrlystne.

VERDN er i høj grad bygget op om en avanceret søgemaskine, der hurtigt kan finde bud på attraktive rejser og hoteller ud fra kundens budget og ønskede rejseperiode:

- Vi kom til den konklusion, at man manglede et rejsebureau, som ikke tager så meget udgangspunkt i en bestemt dato men mere i en periode, siger direktør hos Primo Tours, Bjarke Hansen.

Som eksempel nævner han en familie, der har sommerferie i ugerne 28 og 29. På en charterferie vil der typisk være afrejse om lørdagen - og kun om lørdagen.

- Men hvis man kan vente med at tage af sted til om mandagen, kan det være, man kan spare 3000 kroner per mand, tilføjer Bjarke Hansen.

Til gengæld må gæsten så leve med, at der ikke er guideservice på destinationen. Man rejser på egen hånd.

Annonce

Jeg har en forventning om, at det bliver lige så stort som Primo Tours. Potentialet er mindst lige så stort - eller større

Bjarke Hansen, direktør og ejer, Primo Tours

Et andet marked

Målet med VERDN er blandt andet i højere grad at inspirere gæsterne til at opleve rejsemål, som ikke umiddelbart var i kikkerten.

Som eksempel nævner Bjarke Hansen et ægtepar, der har tænkt sig at rejse til Grækenland i et par uger. Men ved at søge på VERDN opdager parret, at de for næsten de samme penge kan komme til eksempelvis Thailand eller Vietnam.

Primo Tours-direktøren mener ikke, at det nye datterselskab kommer til at spænde ben for moderselskabet:

- I bund og grund forsøger vi at efterkomme kundernes ønsker, og vi tror, der er en vis del, der gerne vil rejse på den her måde. Med VERDN er det et andet marked, vi er ude i, og jeg tror, der er plads til begge selskaber, siger Bjarke Hansen og tilføjer:

- Jeg har en forventning om, at det bliver lige så stort som Primo Tours. Potentialet er mindst lige så stort - eller større. Når vi i dag sælger en rejse til en destination, er vi låst af, at det skal gå op med en hel flyver. Med det nye selskab kan vi sende fem gæster af sted i én uge og 20 i den næste uge.

Kompliceret teknik

VERDN tæller tre medarbejdere i Ringkøbing, hvor nyskabelsen nu er flyvefærdig efter en måned med test og tilretninger:

- Det er forholdsvis kompliceret teknik, der ligger bag, og vi opdagede en del børnesygdomme, siger Bjarke Hansen om testforløbet.

Maibritt Kjeldgaard, der er product manager hos VERDN, siger, at 'vi gør op med den almindelige måde at søge rejser på og kombinerer det med et anderledes udvalg af rejser'.

Lige nu frister VERDN med 36 rejsemål, mens der hos Primo Tours er en tredjedel - i Europa. I det nye selskab er det også muligt at drømme sig til fjerne destinationer som Bali, Maldiverne, Dubai, Thailand og Vietnam.

- Alle steder er der tale om hoteller, vi har godkendt, og det er kun pakkerejser, vi sælger. Man løber altså ikke en risiko ved at booke fly et sted og hotel et andet, understreger Bjarke Hansen.

Han siger videre, at VERDN er tiltænkt en forholdsvis stille start, og at der først om et års tid vil blive tale om mere intensiv markedsføring af nyskabelsen.

Primo Tours-koncernen

Primo Tours, der har hovedsæde på Rindumgaards Allé 3 i Ringkøbing, blev etableret i slutningen af 2009 - af Henrik Søndergaard og Bjarke Hansen, der kom med mange års brancheerfaring fra henholdsvis Bravo Tours og Højmark Rejser.

I 2014 købte selskabet Århus Charter, og to år senere blev også SunCharter en del af koncernen.

Senest købte Primo Tours i september sidste år det københavnske rejsebureau Beach Tours.

I 2017-regnskabet blev der noteret et overskud efter skat på 32,7 millioner kroner.

Koncernens fire charterselskaber sendte i løbet af 2018 flere end 80.000 gæster af sted mod lune himmelstrøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Muligt hævntogt: Kvinde fik smadret sin bil

112

Sur lillebror måtte hentes af politiet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

112

Narkokøb endte med en på låget

Danmark For abonnenter

Tyskere og nordmænd vil også være med: Kamp om pladsen i det danske ferieland

Annonce