Ringkøbing

Primo Tours på vingerne med rejsebureau for de eventyrlystne

Hos det nye rejseselskab med base i Ringkøbing, VERDN, er det blandt andet muligt at booke en rejse til den vietnamesiske by Hoi An, der er en sand perle tæt på kysten. Foto: Henrik H. Breum
VERDN er navnet på et nyt rejseselskab, der gør op med den gængse charterturisme. Bag VERDN står Primo Tours, hvor direktøren har en tro på, at der er plads til begge selskaber.

Ringkøbing: Da Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing i september 2018 købte det københavnske charterbureau Beach Tours, stod det hurtigt klart, at der var behov for at gentænke formatet.

Efter et halvt års benhårdt arbejde er et nyskabende rejseselskab nu på vingerne: VERDN, der henvender sig til de lidt mere eventyrlystne.

VERDN er i høj grad bygget op om en avanceret søgemaskine, der hurtigt kan finde bud på attraktive rejser og hoteller ud fra kundens budget og ønskede rejseperiode:

- Vi kom til den konklusion, at man manglede et rejsebureau, som ikke tager så meget udgangspunkt i en bestemt dato men mere i en periode, siger direktør hos Primo Tours, Bjarke Hansen.

Som eksempel nævner han en familie, der har sommerferie i ugerne 28 og 29. På en charterferie vil der typisk være afrejse om lørdagen - og kun om lørdagen.

- Men hvis man kan vente med at tage af sted til om mandagen, kan det være, man kan spare 3000 kroner per mand, tilføjer Bjarke Hansen.

Til gengæld må gæsten så leve med, at der ikke er guideservice på destinationen. Man rejser på egen hånd.

Jeg har en forventning om, at det bliver lige så stort som Primo Tours. Potentialet er mindst lige så stort - eller større

Bjarke Hansen, direktør og ejer, Primo Tours

Et andet marked

Målet med VERDN er blandt andet i højere grad at inspirere gæsterne til at opleve rejsemål, som ikke umiddelbart var i kikkerten.

Som eksempel nævner Bjarke Hansen et ægtepar, der har tænkt sig at rejse til Grækenland i et par uger. Men ved at søge på VERDN opdager parret, at de for næsten de samme penge kan komme til eksempelvis Thailand eller Vietnam.

Primo Tours-direktøren mener ikke, at det nye datterselskab kommer til at spænde ben for moderselskabet:

- I bund og grund forsøger vi at efterkomme kundernes ønsker, og vi tror, der er en vis del, der gerne vil rejse på den her måde. Med VERDN er det et andet marked, vi er ude i, og jeg tror, der er plads til begge selskaber, siger Bjarke Hansen og tilføjer:

- Jeg har en forventning om, at det bliver lige så stort som Primo Tours. Potentialet er mindst lige så stort - eller større. Når vi i dag sælger en rejse til en destination, er vi låst af, at det skal gå op med en hel flyver. Med det nye selskab kan vi sende fem gæster af sted i én uge og 20 i den næste uge.

Kompliceret teknik

VERDN tæller tre medarbejdere i Ringkøbing, hvor nyskabelsen nu er flyvefærdig efter en måned med test og tilretninger:

- Det er forholdsvis kompliceret teknik, der ligger bag, og vi opdagede en del børnesygdomme, siger Bjarke Hansen om testforløbet.

Maibritt Kjeldgaard, der er product manager hos VERDN, siger, at 'vi gør op med den almindelige måde at søge rejser på og kombinerer det med et anderledes udvalg af rejser'.

Lige nu frister VERDN med 36 rejsemål, mens der hos Primo Tours er en tredjedel - i Europa. I det nye selskab er det også muligt at drømme sig til fjerne destinationer som Bali, Maldiverne, Dubai, Thailand og Vietnam.

- Alle steder er der tale om hoteller, vi har godkendt, og det er kun pakkerejser, vi sælger. Man løber altså ikke en risiko ved at booke fly et sted og hotel et andet, understreger Bjarke Hansen.

Han siger videre, at VERDN er tiltænkt en forholdsvis stille start, og at der først om et års tid vil blive tale om mere intensiv markedsføring af nyskabelsen.

Primo Tours-koncernen

Primo Tours, der har hovedsæde på Rindumgaards Allé 3 i Ringkøbing, blev etableret i slutningen af 2009 - af Henrik Søndergaard og Bjarke Hansen, der kom med mange års brancheerfaring fra henholdsvis Bravo Tours og Højmark Rejser.

I 2014 købte selskabet Århus Charter, og to år senere blev også SunCharter en del af koncernen.

Senest købte Primo Tours i september sidste år det københavnske rejsebureau Beach Tours.

I 2017-regnskabet blev der noteret et overskud efter skat på 32,7 millioner kroner.

Koncernens fire charterselskaber sendte i løbet af 2018 flere end 80.000 gæster af sted mod lune himmelstrøg.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Erhverv

Udsigt til at blive servicehavn: Horns Rev 3 bliver indviet i Hvide Sande

Annonce