Annonce
Ringkøbing

Primo Tours køber københavnske Beach Tours

Primo Tours har overtaget det københavnske rejsebureau Beach Tours. Screen dump af Beach Tours hjemmeside.

Ringkøbing-bureauet har købt københavnsk charterbureau, der blev etableret i 2015; sælger er Aller Leisure, der er en del af Aller-koncernen.

RINGKØBING: Primo Tours har købt det københavnske rejsebureau Beach Tours af Aller Leisure, der er en del af Alle-koncernen.

- Rent geografisk passer Beach Tours godt ind i Primo Tours-koncernen, der ud over Primo Tours også består af Suncharter og Århus Charter, siger direktør Bjarke Hansen.

- Vore tre nuværende charterbureauer er udelukkende repræsenteret i Jylland - Suncharter i Nordjylland, Århus Charter i Østjylland og Primo Tours i Vestjylland. Beach Tours har derimod i høj grad fokus på det sjællandske og københavnske område, så vi ser spændende geografiske synergier mellem de nu fire forskellige brands i Primo Tours-koncernen, fortsætter han.

Beach Tours er et forholdsvis nyt charterbureau, der er etableret i 2015. Det har Costa Brava, Costa del Sol, Gran Canaria, Kreta og Thailand som sine største rejsemål.

Set med Bjarke Hansen øjne er Beach Tours ikke alene interessant på grund af beliggenheden i København.

Dynamic Packaging

- I dag tilbyder Beach Tours såkaldt dynamic packaging som et alternativ til de traditionelle charterprodukter. Det giver mulighed for at teste helt nye rejsemål med et begrænset antal gæster og med efterfølgende mulighed for at skalere op til egne charterfly.

Denne fleksible chartermodel giver kunderne langt større muligheder for at sammensætte deres rejser end traditionelle charterrejser, siger Bjarke Hansen.

- I stedet for at tage af sted en, to eller tre uger, kan man måske vælge at tage på charter i fire dage, syv dage eller otte dage, siger han.

Beach Tours flyttes til Ringkøbing, så synergierne på tværs af koncernen kan udnyttes bedst muligt, men vil fortsat blive markedsført og videreudviklet som selvstændigt brand, fastslår Bjarke Hansen.

Aller måtte i foråret ifølge Mediawatch tilføre Beach Tours en kapitalforhøjelse på ni millioner, efter at selskabet i 2017 havde tabt fire millioner.

Bjarke Hansen siger, at parterne har aftalt ikke at oplyse de nærmere detaljer omkring den økonomiske side af salget.

- Aller Leisure har taget en strategisk beslutning om at satse på gruppe- og pensionistrejser og har ledt efter en køber til Beach Tours, der kunne videreføre selskabet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce