Annonce
Erhverv

Primo Tours har gæster nær karantæneramt hotel: Indtil videre skal folk bare nyde deres ferie

Et hotel på Tenerife er sat under karantæne efter tilfælde af coronavirus. Fotoet er blot til illustration og stammer ikke fra det berørte hotel. Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix
Der er opdaget et tilfælde af coronavirus på ferieøen Tenerife, som har ført til karantænelukning af et hotel med flere danske gæster.

OPDATERING: TUI Danmark oplyser ifølge TV 2, at rejseselskabet alligevel ikke har tre danskere på det hotel, der er sat under karantæne på Tenerife. Derfor er der kun tale om to karantæneramte danskere, og ikke fem som først beskrevet i denne artikel.

ADEJE: To danskere er sat i karantæne på et hotel i kystbyen Adeje på Tenerife sammen med op mod 1000 andre gæster, efter en italiensk turist er blevet smittet med coronavirussen COVID-19 på øen.

Der er tale om hotellet H10 Costa Adeje Palace, som bliver benyttet af både Bravo Tours, Sun Tours og TUI Danmark, hvor der nu er spærret for både indgang og udgang.

Det vestjyske rejseselskab Primo Tours har ikke selv gæster på hotellet, men på en række andre hoteller i byen, der ligger indfor tre kilometer af det karantænelukkede hotel.

- Vi følger anvisningerne fra de lokale myndigheder, som styrer sagen. De har ikke ændret status for gæster på andre hoteller, så indtil videre skal folk bare nyde ferien, som de forhåbentligt har gjort indtil videre, siger Primo Tours direktør Bjarke Hansen.

- Vi er i løbende dialog med Udenrigsministeriet herhjemme og de lokale myndigheder, som tager sig af akutte sager dernede, siger han.

Hos Primo Tours er man ikke kommet med en officiel udmelding til gæsterne i området, men man er klar til at tage sig af bekymrede gæster, hvis de skulle have nogle spørgsmål.

- Vores guider kommer på hotellerne en til to gange om dagen, hvis der er gæster, der har brug for at spørge ind til noget. De fleste gæster har også downloadet vores app, hvor man kan chatte direkte med guider. Vi kan også følge med i chatten herhjemme og hjælpe til, hvis der er noget, men vi har ikke mærket noget med øget nervøsitet, siger Bjarke Hansen.

Den italienske turist havde feber og henvendte sig søndag på en privat klinik. Det blev efterfølgende påvist, at han er smittet med coronavirus. Manden, der er læge, er nu indlagt på et lokalt hospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce