Annonce
Ringkøbing

Primo Tours frygter ikke en økonomisk nødlanding: - Vi er rustet til svære tider

- Jeg er lidt overrasket over meldingen, men der må sidde nogle kloge mennesker, der vurderer på den del. Og hvis de vurderer, at det her er det bedste for danskerne, så har vi fuld forståelse for det, siger Bjarke Hansen, direktør hos Primo Tours, om den seneste opdatering af rejsevejledningerne. Arkivfoto: John Randeris
Bjarke Hansen, direktør og ejer hos Primo Tours, udtrykker forståelse for de danske myndigheders rejsevedledninger. Samtidig slår han fast, at charterkoncernen med hovedsæde i Ringkøbing ikke er truet på eksistensen.
Annonce

Ringkøbing: Som direktør og ejer hos Primo Tours havde Bjarke Hansen naturligvis håbet på en anden melding fra Mette Frederiksen på fredagens pressemøde i Statsministeriet.

Her blev der blandt andet præsenteret opdaterede rejsevejledninger, som fraråder danskere at sætte kurs mod udlandet frem til 31. august - med mindre, kompasset peger mod Tyskland, Norge eller Island.

- Jeg er lidt overrasket over meldingen, men der må sidde nogle kloge mennesker, der vurderer på den del. Og hvis de vurderer, at det her er det bedste for danskerne, så har vi fuld forståelse for det, siger Bjarke Hansen.

Han er som sådan ikke rystet over seneste udmelding fra regeringen:

- I den her periode har jeg hele tiden indstillet mig på, at vi ikke skal åbne op for udlandsrejser før, det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Vi havde håbet på en tidligere åbning, men vi ønsker på ingen måde at få gæster af sted, før det er forsvarligt. Så på den måde skal vi bare indrette os efter det, siger Bjarke Hansen.

Primo Tours-koncernen med hovedsæde i Ringkøbing omfatter blandt andre også selskaberne Århus Charter og SunCharter, og samlet set er der i de tre bureauer tilbagebetalt 60 millioner kroner til gæster, der har valgt at få deres penge retur for en annullerede rejser under coronakrisen.

Vi tror ikke, at myndighederne trækker den længere end til 31. august. Det er også det, vi får at vide.

Bjarke Hansen, direktør og ejer, Primo Tours

Annonce

Fuld af fortrøstning

Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, mener, at de opdaterede rejsevejledninger trækker tæppet væk under hele branchen:

- Jeg havde ikke forestillet mig en så vidtgående beslutning. At man kun tillader rejser til Tyskland, Norge og Island er uhørt, selv i en coronatid. Den danske rejsebureaubranche er med regeringens forlængelse af rejsevejledningernes fraråden frem til 31. august nærmest blevet lukket, siger Lars Thykier.

Når Bjarke Hansen kigger i pengekassen hos Primo Tours, bliver han dog ikke slået ud af kurs:

- I forhold til vores egen økonomi er jeg fuld af fortrøstning. Vi har haft nogle gode år og har valgt at lade mange penge stå i virksomheden. Derfor er vi rustet til svære tider, men jeg havde ikke forestillet mig, at vi skulle opleve det her. Det er dejligt at have sat noget til side, og på den del er vi ikke nervøse, siger direktøren.

- Er Primo Tours truet på eksistensen?

- Slet, slet ikke. Det er vi slet ikke nervøse for, svarer Bjarke Hansen.

Annonce

Glad for længere frist

På mange af rejsemålene i Primo Tours-koncernen strækker sommersæsonen sig frem til uge 42, og derfor håber Bjarke Hansen, at hr. og fru Danmark kan få lidt tiltrængt luft under vingerne i september og oktober:

- Vi tror ikke, at myndighederne trækker den længere end til 31. august. Det er også det, vi får at vide. Vi er glade for, at de denne gang har givet os en længere frist at arbejde med. Tidligere har det været med tidsrammer på to til fire uger, og det har været svært for os at planlægge efter med fly og hoteller. Nu kan vi planlægge lidt anderledes, siger Bjarke Hansen.

Primo Tours har straks skrevet ud til alle selskabets berørte gæster om den nye situation. Efter pinse bliver de yderligere kontaktet, så det kan afklares, om gæsterne ønsker pengene retur - eller hellere vil udskyde rejsen til et senere tidspunkt.

Midt i egen ærgrelse glæder Bjarke Hansen sig over, at tyskere og nordmænd nu atter kan komme på ferie i Danmark, for det er godt for Ringkøbing og hele vestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce