Annonce
Ringkøbing

Primo Tours etablerer nyt flyselskab: 'Vi tror på, at tiden er moden til forandringer'

De to fly, der skal på vingerne for Airseven, er lige nu ved at blive malet i England. Foto: Airseven / Primo Tours
Primo Tours tegner sig for 70 procent af aktierne i et nyt, dansk flyselskab, der skal sætte nye standarder for at flyve chartergæster mod sydlige himmelstrøg.
Annonce

Ringkøbing: Om Primo Tours er på vej i den syvende himmel er uvist, men sikkert er det, at charterselskabet med hovedsæde i Ringkøbing nu går nye veje ved at etablere et nyt, dansk flyselskab: Airseven.

- Det er måske et specielt tidspunkt - her i en omtumlet coronatid - men vi tror på, at der er plads til et mindre og ikke mindst fleksibelt flyselskab, siger ejer og direktør hos Primo Tours, Bjarke Hansen, og tilføjer:

- Vi tror, at tiden er moden til forandringer og innovative løsninger i flybranchen, som vi har samarbejdet tæt med i mange år.

Primo Tours er hovedauktionær med en andel på 70 procent i Airseven. I ejerkredsen er også selskabet Copenhagen AirTaxi, erhvervsmanden Carsten Kenneth Jensen og Klaus Ren, der har tæt ved 40 års erfaring i luftfartsbranchen hos blandt andet Maersk Air og Jet Time.


Vi tror, at tiden er moden til forandringer og innovative løsninger i flybranchen, som vi har samarbejdet tæt med i mange år.

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours


Airseven starter op med to Boeing-fly af typen 737-400, der hver har plads til 168 passagerer.

- Vi er i gang med at rekruttere de første medarbejdere til den administrative del af organisationen, og inden længe begynder vi at ansætte flypersonale, siger Klaus Ren.

Annonce

Står lige nu i England

Malingen er netop nu ved at tørre på de to, leasede Boeing-maskiner, der aktuelt står i England, hvor flyene også har gennemgået store og grundige serviceeftersyn:

- Flyene kommer til Danmark inden for en måned eller halvanden. Planen er, at de skal sættes i drift til maj, siger Bjarke Hansen.

Airseven skal på vingerne for Primo Tours-koncernen, der også tæller selskaberne Århus Charter og SunCharter. Det er ligeledes en del af forretningsplanen, at Airseven kommer til at tilbyde flyvninger for andre charterselskaber.

- Flyene kommer til Danmark inden for en måned eller halvanden. Planen er, at de skal sættes i drift til maj, siger direktør og ejer hos Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing, Bjarke Hansen. Foto: Primo Tours

Om satsningen fastslår Bjarke Hansen, at 'vi kunne ikke etablere et flyselskab, hvis der ikke var en coronakrise':

- Der er mange fly, der står på jorden, og det har givet os nogle gode forhandlingsmuligheder. Tilsvarende er der mange piloter, der mangler noget at lave, så det har gjort det muligt for os at få fat i dygtige folk til at flyve charter, siger direktøren hos Primo Tours.

Bjarke Hansen vurderer, at Airseven kan håndtere omkring halvdelen af Primo Tours' egne gæster i en normal sæson.

Annonce

All inclusive på flyet

Med etableringen af det nye flyselskab har Bjarke Hansen en tro på, at Primo Tours kommer styrket ud på den anden side af coronakrisen.

Under krisen har koncernens ansatte brugt mange kræfter på at tage sig godt af gæsterne, men der har også været tid til at arbejde med udvikling af nye koncepter:

- Det, der er spændende nu, det er at kigge på nye muligheder. Med Airseven kan vi selv være med til at præge hele rejsen. Hvis vi ønsker at skabe en særlig børneafdeling i et fly, bliver det muligt nu. Og hvis gæsterne har købt all inclusive, kan det måske starte allerede på flyturen, siger Bjarke Hansen.

Han går også med en drøm om at efteruddanne nogle af sine medarbejdere til steward, så de kan følge gæsten hele vejen på rejsen.

- Jeg tror og håber, at 2021 kommer til at minde om normalen, tilføjer direktøren hos Primo Tours, der henover vinteren tilbyder rejser til Porto Santo, Madeira, Tenerife og Gran Canaria.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Gør dig klar til store test-weekend: Regionen reserverer tusindvis af testtider til Ringkøbing-Skjern

Annonce