Annonce
Ringkøbing

Primo Tours-direktør vinder pris som årets leder

Ved ansættelse af nye medarbejdere er Primo Tours blandt andet kendetegnet ved at vægte engagement og personlige egenskaber frem for erfaring og uddannelse. Her ses direktør Bjarke Hansen (i hvid t-shirt) i selskab med salgschef Kjeld Gadegaard, marketingkoordinator Britta Skovlund og ferierådgiver Tanja Steenbuch. Foto: Henrik Breum

Direktøren hos Primo Tours i Ringkøbing, Bjarke Hansen, blev tirsdag aften kåret som Årets Ejerleder 2018 ved en regionsfinale i Herning.

Ringkøbing: En af grundtankerne hos Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing er, at det gerne skal være sjovt at være en del af virksomheden, og lige nu er der god grund til lidt ekstra smil på læberne.

Tirsdag aften vandt direktør Bjarke Hansen nemlig prisen som Årets Ejerleder 2018 i Vestjylland. Prisen blev overrakt ved en kåring i Herning, hvorfra den 41-årige chef nu fortsætter til en landsfinale 8. november i Hellerup, hvor Bjarke Hansen kommer op mod seks andre, regionale vindere.

Bag ejerleder-prisen står revisionsvirksomheden PwC, Nykredit og Dansk Erhverv, og partner hos PwC i Herning, Henning Jager Neldeberg, giver gerne Bjarke Hansen gode ord med på vejen:

- Regionsvinderen i Vestjylland er fortællingen om en karismatisk ejerleder og et markedsføringskoncept, som er braget gennem lydmuren i en historisk meget konkurrencepræget branche. Ejerleder Bjarke Hansen er autodidakt og med sin kommercielle tilgang til branchen - i kombination med en vis ydmyghed - er Primo Tours blevet trendsætter for store dele af rejsebureaubranchen i dag.

Annonce

Virksomheden er lykkedes med et koncept, hvor høj anvendelse af automatiserede forretningsgange samt lokal forankring giver brugeren af de ydelser, som virksomheden leverer, oplevelser på øverste hylde

Daniel Høj, viceregionsdirektør, Nykredit

Primo Tours

Primo Tours, der har hovedsæde på Rindumgaards Allé 3 i Ringkøbing, blev etableret i slutningen af 2009 - af Henrik Søndergaard og Bjarke Hansen, der kom med mange års brancheerfaring fra henholdsvis Bravo Tours og Højmark Rejser.

I 2014 købte selskabet Århus Charter, og to år senere blev også SunCharter en del af koncernen.

Senest har Primo Tours i september i år købt det københavnske rejsebureau Beach Tours.

I 2017-regnskabet blev der noteret et overskud efter skat på 32,7 millioner kroner.

Koncernens nu i alt fire charterselskaber sender i løbet af 2018 flere end 80.000 gæster af sted mod lune himmelstrøg.

En glad mand, Bjarke Hansen, i selskab med Michèle Bellaiche, der var konferencier ved uddellingen af Årets Ejerleder-prisen tirsdag aften. Pressefoto

Opkøb af konkurrenter

Sammen med makkeren Henrik Søndergaard grundlagde Bjarke Hansen i 2009 Primo Tours, og gennem de seneste fire år har selskabet opkøbt bureauerne Århus Charter, SunCharter i Aalborg og senest det københavnske Beach Tours.

Ifølge teamet bag Årets Ejerleder-konkurrencen er Ringkøbing-selskabet kendetegnet ved at være "en uformel virksomhed, hvor ejerlederen selv er en stor del af den daglige drift," og videre bliver det konkluderet om Bjarke Hansen, at "han samtidig involverer sin medarbejdere, som bliver ansat efter engagement og personlige egenskaber frem for erfaring og uddannelse."

Daniel Høj, viceregionsdirektør hos Nykredit, siger dette om den nykårede vinder:

- Bjarke Hansen er symbolet på Primo Tours A/S, som sammen med sine folk ved hårdt arbejde, godt købmandskab, dygtighed og en smule held har skabt en virksomhed med resultater, som out-performer kolleger i branchen. Virksomheden er lykkedes med et koncept, hvor høj anvendelse af automatiserede forretningsgange samt lokal forankring giver brugeren af de ydelser, som virksomheden leverer, oplevelser på øverste hylde, siger Daniel Høj.

Overskud på 32 millioner

Også markedsdirektør i Dansk Erhverv, Louise Riisgaard, giver gerne Bjarke Hansen medvind med på rejsen:

- Regionsvinderen i Vestjylland er indbegrebet af en ejerleder, som går forrest i virksomheden. Og ved hårdt arbejde og engagerede medarbejdere har han skabt en stor succes, som formår at differentiere sig fra konkurrenterne i markedet, siger Louise Riisgaard.

I det seneste regnskabsår præsterede Primo Tours at lande et overskud efter skat på 32,7 millioner kroner.

Ved regionsfinalen i Herning vandt Bjarke Hansen foran makkerparret Finn Kjærgaard og Steffen Christensen, der står bag Sølvsten Biler A/S med hovedsæde i Viborg, og landmand Bertel Hestbjerg, der er landets største, økologiske svineproducent med produktion på otte forskellige lokationer omkring Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce