Ringkøbing

Primo Tours-direktør vinder pris som årets leder

Ved ansættelse af nye medarbejdere er Primo Tours blandt andet kendetegnet ved at vægte engagement og personlige egenskaber frem for erfaring og uddannelse. Her ses direktør Bjarke Hansen (i hvid t-shirt) i selskab med salgschef Kjeld Gadegaard, marketingkoordinator Britta Skovlund og ferierådgiver Tanja Steenbuch. Foto: Henrik Breum

Direktøren hos Primo Tours i Ringkøbing, Bjarke Hansen, blev tirsdag aften kåret som Årets Ejerleder 2018 ved en regionsfinale i Herning.

Ringkøbing: En af grundtankerne hos Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing er, at det gerne skal være sjovt at være en del af virksomheden, og lige nu er der god grund til lidt ekstra smil på læberne.

Tirsdag aften vandt direktør Bjarke Hansen nemlig prisen som Årets Ejerleder 2018 i Vestjylland. Prisen blev overrakt ved en kåring i Herning, hvorfra den 41-årige chef nu fortsætter til en landsfinale 8. november i Hellerup, hvor Bjarke Hansen kommer op mod seks andre, regionale vindere.

Bag ejerleder-prisen står revisionsvirksomheden PwC, Nykredit og Dansk Erhverv, og partner hos PwC i Herning, Henning Jager Neldeberg, giver gerne Bjarke Hansen gode ord med på vejen:

- Regionsvinderen i Vestjylland er fortællingen om en karismatisk ejerleder og et markedsføringskoncept, som er braget gennem lydmuren i en historisk meget konkurrencepræget branche. Ejerleder Bjarke Hansen er autodidakt og med sin kommercielle tilgang til branchen - i kombination med en vis ydmyghed - er Primo Tours blevet trendsætter for store dele af rejsebureaubranchen i dag.

Virksomheden er lykkedes med et koncept, hvor høj anvendelse af automatiserede forretningsgange samt lokal forankring giver brugeren af de ydelser, som virksomheden leverer, oplevelser på øverste hylde

Daniel Høj, viceregionsdirektør, Nykredit

Primo Tours

Primo Tours, der har hovedsæde på Rindumgaards Allé 3 i Ringkøbing, blev etableret i slutningen af 2009 - af Henrik Søndergaard og Bjarke Hansen, der kom med mange års brancheerfaring fra henholdsvis Bravo Tours og Højmark Rejser.

I 2014 købte selskabet Århus Charter, og to år senere blev også SunCharter en del af koncernen.

Senest har Primo Tours i september i år købt det københavnske rejsebureau Beach Tours.

I 2017-regnskabet blev der noteret et overskud efter skat på 32,7 millioner kroner.

Koncernens nu i alt fire charterselskaber sender i løbet af 2018 flere end 80.000 gæster af sted mod lune himmelstrøg.

En glad mand, Bjarke Hansen, i selskab med Michèle Bellaiche, der var konferencier ved uddellingen af Årets Ejerleder-prisen tirsdag aften. Pressefoto

Opkøb af konkurrenter

Sammen med makkeren Henrik Søndergaard grundlagde Bjarke Hansen i 2009 Primo Tours, og gennem de seneste fire år har selskabet opkøbt bureauerne Århus Charter, SunCharter i Aalborg og senest det københavnske Beach Tours.

Ifølge teamet bag Årets Ejerleder-konkurrencen er Ringkøbing-selskabet kendetegnet ved at være "en uformel virksomhed, hvor ejerlederen selv er en stor del af den daglige drift," og videre bliver det konkluderet om Bjarke Hansen, at "han samtidig involverer sin medarbejdere, som bliver ansat efter engagement og personlige egenskaber frem for erfaring og uddannelse."

Daniel Høj, viceregionsdirektør hos Nykredit, siger dette om den nykårede vinder:

- Bjarke Hansen er symbolet på Primo Tours A/S, som sammen med sine folk ved hårdt arbejde, godt købmandskab, dygtighed og en smule held har skabt en virksomhed med resultater, som out-performer kolleger i branchen. Virksomheden er lykkedes med et koncept, hvor høj anvendelse af automatiserede forretningsgange samt lokal forankring giver brugeren af de ydelser, som virksomheden leverer, oplevelser på øverste hylde, siger Daniel Høj.

Overskud på 32 millioner

Også markedsdirektør i Dansk Erhverv, Louise Riisgaard, giver gerne Bjarke Hansen medvind med på rejsen:

- Regionsvinderen i Vestjylland er indbegrebet af en ejerleder, som går forrest i virksomheden. Og ved hårdt arbejde og engagerede medarbejdere har han skabt en stor succes, som formår at differentiere sig fra konkurrenterne i markedet, siger Louise Riisgaard.

I det seneste regnskabsår præsterede Primo Tours at lande et overskud efter skat på 32,7 millioner kroner.

Ved regionsfinalen i Herning vandt Bjarke Hansen foran makkerparret Finn Kjærgaard og Steffen Christensen, der står bag Sølvsten Biler A/S med hovedsæde i Viborg, og landmand Bertel Hestbjerg, der er landets største, økologiske svineproducent med produktion på otte forskellige lokationer omkring Holstebro.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing For abonnenter

Skræmmebilledet er, at vi får små østeuropæiske ghettoer, hvor der ikke tales dansk

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce