Annonce
Ringkøbing

Primo Tours bøvler med luksushotel på græsk ø

Humøret var højt i starten af oktober 2018, da direktøren hos Primo Tours, Bjarke Hansen (t.v.), rejste til Korfu - for at mødes med blandt andre Nicholas Mouzakitis, direktør i selskabet Ionian Group, som er i gang med at opføre et luksushotel på den græske ferieø. I dag må Bjarke Hansen sande, at projektet trækker i langdrag. Arkivfoto: Henrik H. Breum
Da Primo Tours for et år siden præsenterede den græske ø Korfu som ny destination fra 2019-sæsonen, blev der blandt andet fristet med et fem-stjernet luksushotel. I dag er hotellet endnu ikke færdigbygget, og det ærgrer direktøren hos Primo Tours, Bjarke Hansen.

Ringkøbing: - Vi har lovet dem, at vi fylder hele hotellet. Hvis ikke det lykkes, så skal vi alligevel betale for værelserne.

Udtalelsen faldt i oktober sidste år - og kom fra direktøren hos Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing, Bjarke Hansen. Dengang havde han store forventninger til et nyt samarbejde med den græske Ionian Group, der på det tidspunkt var ved at opføre et luksushotel på ferieøen Korfu.

Målet var at byde de første chartergæster velkommen til prestigebyggeriet Ionian Village i starten af maj i år, men i dag må Bjarke Hansen sande, at det ikke altid går som planlagt. Hotellet med 72 værelser og garanti for udsigt over Det Ioniske Hav venter stadig på den første opredning til gæster fra Primo Tours og det nordjyske datterselskab SunCharter:

- De er ikke færdige med at bygge det endnu. Det er da ærgerligt, men det er noget af det, der desværre kan ske i branchen, siger Bjarke Hansen, der er i løbende dialog med direktøren i Ionian Group, Nicholas Mouzakitis:

- Vi er økonomisk involveret i det, og derfor arbejder vi på, hvordan vi kan løse den del af det, tilføjer direktøren hos Primo Tours, der som udgangspunkt bookede samtlige værelser fra starten af 2019-sæsonen og fem år frem.

Annonce

Vi er økonomisk involveret i det, og derfor arbejder vi på, hvordan vi kan løse den del af det

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours

Projekt til 22 millioner

På spørgsmålet om, hvorvidt luksushotellet kommer i spil til udbuddet af rejser i foråret 2020, svarer Bjarke Hansen:

- Vi sætter ikke noget til salg på Ionian Village, før det er så godt som færdigt. Lige nu har vi al vores fokus på andre, nye produkter.

Byggeriet af Ionian Village på en bjergskråning lidt uden for den lille ferieby Barbati beløber sig i første omgang til 22 millioner kroner, men projektet er udtænkt på en sådan måde, at det er muligt at bygge flere hotelværelser i det postkortsmukke landskab, hvor gæsterne får adgang til private strande.

Hvis matriklen på Korfu i de kommende år bliver fuldt udbygget, løber den samlede investering i givet fald op i omkring 68 millioner kroner.

Lige nu har Primo Tours fem hoteller i sortimentet på Korfu.

Nyt rejsemål: Halkidiki

Midt i ærgrelsen over, at luksushotellet på den berømte ferieø lader vente på sig, glæder Bjarke Hansen sig over, at Primo Tours fra næste sommer er klar med en ny charterdestination på det græske fastland, Halkidiki. Her er der er indgået aftaler med fire hoteller:

- For en lille uges tid siden begyndte vi at sælge rejser til Halkidiki, og lige nu er det vores bedst sælgende produkt, tilføjer Bjarke Hansen.

Alt i alt har Primo Tours syv rejsemål i Grækenland. Udbuddet af charterrejser fra det vestjyske selskab omfatter yderligere også destinationerne Tyrkiet, Mallorca, Tenerife og den portugisiske ø Porto Santo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve stjal smykker ved villaindbrud i Skjern

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce