Annonce
Ringkøbing

Primo Tours bøvler med luksushotel på græsk ø

Humøret var højt i starten af oktober 2018, da direktøren hos Primo Tours, Bjarke Hansen (t.v.), rejste til Korfu - for at mødes med blandt andre Nicholas Mouzakitis, direktør i selskabet Ionian Group, som er i gang med at opføre et luksushotel på den græske ferieø. I dag må Bjarke Hansen sande, at projektet trækker i langdrag. Arkivfoto: Henrik H. Breum
Da Primo Tours for et år siden præsenterede den græske ø Korfu som ny destination fra 2019-sæsonen, blev der blandt andet fristet med et fem-stjernet luksushotel. I dag er hotellet endnu ikke færdigbygget, og det ærgrer direktøren hos Primo Tours, Bjarke Hansen.

Ringkøbing: - Vi har lovet dem, at vi fylder hele hotellet. Hvis ikke det lykkes, så skal vi alligevel betale for værelserne.

Udtalelsen faldt i oktober sidste år - og kom fra direktøren hos Primo Tours med hovedsæde i Ringkøbing, Bjarke Hansen. Dengang havde han store forventninger til et nyt samarbejde med den græske Ionian Group, der på det tidspunkt var ved at opføre et luksushotel på ferieøen Korfu.

Målet var at byde de første chartergæster velkommen til prestigebyggeriet Ionian Village i starten af maj i år, men i dag må Bjarke Hansen sande, at det ikke altid går som planlagt. Hotellet med 72 værelser og garanti for udsigt over Det Ioniske Hav venter stadig på den første opredning til gæster fra Primo Tours og det nordjyske datterselskab SunCharter:

- De er ikke færdige med at bygge det endnu. Det er da ærgerligt, men det er noget af det, der desværre kan ske i branchen, siger Bjarke Hansen, der er i løbende dialog med direktøren i Ionian Group, Nicholas Mouzakitis:

- Vi er økonomisk involveret i det, og derfor arbejder vi på, hvordan vi kan løse den del af det, tilføjer direktøren hos Primo Tours, der som udgangspunkt bookede samtlige værelser fra starten af 2019-sæsonen og fem år frem.

Annonce

Vi er økonomisk involveret i det, og derfor arbejder vi på, hvordan vi kan løse den del af det

Bjarke Hansen, direktør, Primo Tours

Projekt til 22 millioner

På spørgsmålet om, hvorvidt luksushotellet kommer i spil til udbuddet af rejser i foråret 2020, svarer Bjarke Hansen:

- Vi sætter ikke noget til salg på Ionian Village, før det er så godt som færdigt. Lige nu har vi al vores fokus på andre, nye produkter.

Byggeriet af Ionian Village på en bjergskråning lidt uden for den lille ferieby Barbati beløber sig i første omgang til 22 millioner kroner, men projektet er udtænkt på en sådan måde, at det er muligt at bygge flere hotelværelser i det postkortsmukke landskab, hvor gæsterne får adgang til private strande.

Hvis matriklen på Korfu i de kommende år bliver fuldt udbygget, løber den samlede investering i givet fald op i omkring 68 millioner kroner.

Lige nu har Primo Tours fem hoteller i sortimentet på Korfu.

Nyt rejsemål: Halkidiki

Midt i ærgrelsen over, at luksushotellet på den berømte ferieø lader vente på sig, glæder Bjarke Hansen sig over, at Primo Tours fra næste sommer er klar med en ny charterdestination på det græske fastland, Halkidiki. Her er der er indgået aftaler med fire hoteller:

- For en lille uges tid siden begyndte vi at sælge rejser til Halkidiki, og lige nu er det vores bedst sælgende produkt, tilføjer Bjarke Hansen.

Alt i alt har Primo Tours syv rejsemål i Grækenland. Udbuddet af charterrejser fra det vestjyske selskab omfatter yderligere også destinationerne Tyrkiet, Mallorca, Tenerife og den portugisiske ø Porto Santo.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce