Videbæk

Presserende ønsker fra øst til borgmesteren

Nye byggemodne grunde er en mangelvare i Vorgod-Barde, der risikerer at gå glip af nye bosættere. Den gamle plan fra før kommunesammenlægningen er i spil igen.

Vorgod-Barde vil ud over stepperne, mens tid er. Bosætning og styr på trafikken står øverst på listen.

VORGOD/BARDE: En gang om året holder den amerikanske præsident en "state of the union"-tale, hvor rigets tilstand og kommende planer er på programmet. I Vorgod-Barde har man opfordret borgmester Hans Østergaard (V) til at gøre det samme.

- Og det er selvfølgelig især med fokus på Vorgod-Barde og omegn, fortæller Christian Christensen, der er formand for Vorgod-Bardes Borgerforening.

Der er nemlig, ifølge formanden, mange ting at tage fat på i den østlige del af kommunen, som ikke altid får samme opmærksomhed som den vestlige del, hvor turismen har det med at tage fokus.

Derfor skal Hans Østergaard ikke kun spidse pennen før talen om kommunens tilstand, men også spidse ørerne på generalforsamlingen, hvor den skal holdes.

Kommunegrænse er stoplinje

Vorgod-Barde har kort afstand til mange arbejdspladser i Herning, Skjern, Vildbjerg og ikke mindst Videbæk, hvor Arla ekspanderer stort.

- Derfor er bosætning meget højt prioriteret for os. Der er alt for få ledige byggegrunde, siger formanden, som glæder sig over en positiv indstilling hos det nuværende byråd.

En ældre byplan om flere byggegrunde i Vorgod-Barde er netop blevet støvet af, men der skal ikke gå for lang tid, før der skal tages beslutninger om at effektuere planen og få byggemodnet grundene, hvis man spørger lokalt.

- Hvis vi kigger på byer som Vildbjerg, Snejbjerg og Lind, der er oplandsbyer til Herning, bliver der bygget en masse. Så snart vi kommer over kommunegrænsen, går det næsten i stå. Vi skal virkelig ud over stepperne, siger Christian Christensen og peger på, at der også er mangel på udlejningsejendomme, så folk har en mulighed for at bo midlertidigt i området.

Flere kræfter søges

Den trafikale infrastruktur er blandt top tre på den lokale ønskeliste. Med den øgede trafik vestpå er der brug for at se på tilkørselsforhold til hovedvejen i Barde, især hvis der kommer en 2+1-vej. Og med Arlas udvidelse vil også bivejene blive mere belastet.

- Vi vil have en cykelsti til Videbæk ad Kongevejen. Det har vi haft svært ved at komme igennem med, men vi ønsker, at det bliver en højprioritet, for der er mange skolebørn, der skal til Videbæk, siger Christian Christensen.

En arbejdsgruppe er i øjeblikket i gang med at skaffe finansiering til et sundhedshus ved Vorgod-Barde Hallen, hvilket ligeledes er et højt prioriteret ønske lokalt.

Generalforsamlingen bliver holdt i Vorgod Forsamlingshus, og borgerforeningen håber ved samme lejlighed at få samlet nogle kræfter, der vil være med til at kæmpe for at få ønskerne opfyldt. Nemlig som medlemmer af bestyrelsen i borgerforening.

- Vi har lige nu tre ledige pladser og en ledig suppleantpost, fortæller Christian Christensen.

Datoen for generalforsamlingen er mandag 28. januar.

0/0
Videbæk

Forårssang med VAM koret i Vestjyllands Kunstpavillon

Videbæk

Affaldsindsamling og banko i Troldhede

Videbæk

Laugesens Have giver plads til kunsten

Tophistorier

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Guitar på spansk

Videbæk

Afskedsreception for plejehjemsleder

Videbæk

Asfaltering ændrer busrute i Grønbjerg

Videbæk

Kirkegården i Videbæk skal bygges om

Videbæk For abonnenter

Antons camping-eventyr: Det begyndte i indkørslen og endte på kanten af stress