Annonce
Sport

Premier League: Han kan udsætte mesterskabsfesten i sin gamle klub

I sommeren 2010 blev Roy Hodgson præsenteret som ny manager i Liverpool. Det blev ikke nogen succes. Hodgson er bedre kørende i Crystal Palace, som onsdag besøger Anfield. Foto: Nigel Roddis/Reuters/Ritzau Scanpix
Annonce

Det er bare et spørgsmål om tid.

Et spørgsmål om dage eller uger før Liverpool sikrer sig Premier League-trofæet for første gang i 30 år.

Reelt er mesterskabet hjemme, men for matematikerne, de værste pessimister og for en god ordens skyld skal alle hypotetiske og teoretiske muligheder for at smide trofæet lige ryddes af vejen, før Liverpool kan få lov til at løfte det.

Rundens kampe

Tirsdag 23. juni

Kl. 19: Leicester-Brighton (Xee)

Kl. 21.15: Tottenham-West Ham (Xee)

Onsdag 24. juni

Kl. 19: Norwich-Everton (3+), Newcastle-Aston Villa (TV3 Sport), Manchester United-Sheffield United (Xee), Wolverhampton-Bournemouth (TV3 Max)

Kl. 21.15: Liverpool-Crystal Palace (Xee)

Torsdag 25. juni

Kl. 19: Southampton-Arsenal (TV3 Sport)

Kl. 19: Burnley-Watford (Xee)

Kl. 21.15: Chelsea-Manchester City (3+)

Men føringen i Premier League er så voldsom, at det hele for længst er slut for forfølgerne. Liverpool lærte sidste år på den hårde måde, at det ikke er usandsynligt, at Manchester City rammer en vanvittig sejrsstime og vinder alle resterende kampe i turneringen. Til gengæld er det usandsynligt, at Liverpool taber resten af sine kampe. Det sker ikke - selvom Liverpool så skidt ud inden coronapausen, og selvom holdet ikke kunne være helt tilfreds med den seneste kamp.

I søndags kunne Liverpool have fremskyndet processen på vej mod titlen med en sejr over Everton. Trods et massivt Liverpool-overtag på bolden var Everton tættest på at komme på måltavlen.

- Det meste af tiden dominerede vi, men de havde den største chance, sagde manager Jürgen Klopp ifølge Independent efter kampen.

Everton-manager Carlo Ancelotti må have set elementer, som han sagtens kan bruge til noget, men de blå fra Liverpool må alligevel ærgre sig over at have været så tæt på den første derbysejr i evigheder.

Det er næsten ti år siden, at Everton sidst slog Liverpool. Det var 17. oktober 2010, at Tim Cahill og nuværende Arsenal-manager Mikel Arteta scorede målene i Evertons 2-0-sejr. Everton-manager var David Moyes. Det var dengang, han var en lovende manager, som formentlig havde en lysende fremtid i en stor klub foran sig. Vi blev klogere.

Manager for Liverpool dengang var Roy Hodgson, og han var godt tilfreds efter kampen trods nederlaget.

- Præstationen var den bedste i min tid i klubben, sagde han efter kampen.

Hodgson holdt kun i 31 kampe, før han blev fyret.

Onsdag er Roy Hodgson tilbage på Anfield Road. Det har han været flere gange siden, men denne gang er det som Crystal Palace-manager.

Nederlaget til Everton var et af lavpunkterne, mens Hodgson var i Liverpool - udmærket illustreret ved, at Liverpool ikke har tabt til Everton siden. Både Hodgson og Liverpool er bedre kørende nu end i den halve sæson, hvor partnerskabet visnede.

Mens Liverpool snart vinder et mesterskab, har Hodgson succes i Crystal Palace. Palace ligger aktuelt nummer ni og er i kraft af fire Premier League-sejre på stribe en af de klubber, der er med i kampen om europæiske pladser.

Liverpool-fans behøver dog ikke tænke helt tilbage på tiden under Roy Hodgson for ti år siden for at få dårlige nerver inden en Crystal Palace-kamp. De behøver bare tænke seks år tilbage.

Med tre kampe tilbage i sæsonen lå Liverpool nummer et, men så gled Steven Gerrard mod Chelsea, og Liverpool tabte 2-0. I den efterfølgende kamp førte Liverpool 3-0 mod Crystal Palace, men på tre mål i det sidste kvarter udlignede London-klubben til 3-3 og hev et point med fra kampen. Manchester City tog trofæet - ligesom sidste år.

Men det gør City ikke i år.

Lige ved og næsten-oplevelserne har kun forværret tørsten efter et mesterskab på Anfield, men i år går det ikke galt. I år bliver tørsten slukket, og det er kun et spørgsmål om hvornår.

I skrivende stund er mandagskampen mellem Manchester City og Burnley ikke spillet. Tager Burnley point fra City, kan Liverpool allerede sikre sig mesterskabet onsdag mod Crystal Palace og Roy Hodgson.

Og ved samme lejlighed har Hodgson altså chancen for at udsætte mesterskabsfesten i sin gamle klub.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce