Annonce
Jubilæum

Preben Pedersen ved hvordan maskinerne har det

Administrerende direktør Morten Krusborg (tv), Preben Pedersen samt servicechef Karlo Jensen. PR foto
Nicolaisen & Larsen A/S kan pryde sig med at have gode og trofaste medarbejdere, og Preben Pedersen er en af dem.

Ulfborg: Preben Pedersen fra Nicolaisen & Larsen A/S har 30. august 35 års jubilæum.

Preben Pedersen startede sin karriere hos Nicolaisen & Larsen på værkstedet, hvor han klargjorde brugte og nye maskiner. Her blev hans uddannelse som bygnings- og landbrugssmed brugt nyttigt, og Preben havde et flair for at finde ud af, hvordan maskinen var sat sammen og havde styr på det tekniske. Derfor så han for 19 år siden muligheden for at hjælpe dem, der havde brug for denne viden og søgte og fik stillingen som teknisk koordinator. Det er en stilling, som han stadig bestrider i dag. - Man kunne altid ringe ind til Preben og få et svar på det tekniske, hvis der var noget som skulle uddybes til kunden eller lignende. Hvis der var noget, han ikke havde styr på, så fik han hurtigt løst problemet ved at tage fat i fabrikken. Han var uvurderlig for sælgere og kunder, udtaler tidligere salgsdirektør hos Nicolaisen & Larsen A/S, Peter Ravn, i en pressemeddelelse.

Privat er Preben gift med Grethe Johannesen Pedersen. Sammen har de sønnerne Martin og Thomas, hvilket også har givet Preben to børnebørn. I fritiden holder Preben af at være sammen med familien og bor nu i Thorsminde.

Annonce

Dygtige folk

- Vi er naturligvis glade for alle de flotte jubilæer, vi kan fejre her i virksomheden. Det er noget, vi er stolte over og sætter stor pris på. Det betyder, at vi har dygtige folk rundt i vores afdelinger, som hver især har stor viden indenfor deres felt, og dette kommer vores kunder til gavn hver eneste dag, udtaler Morten Krusborg, administrerende direktør hos Nicolaisen & Larsen A/S. - Jeg er glad for mit arbejde og nyder at hjælpe montører og kunder, der har brug for backup. Jeg holder af mine kollegaer og at få en snak med dem. Derfor nyder jeg mit job, og derfor har jeg været her i nu 35 år, fortæller Preben Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En succes giver problemer

Set med biologøjne må det betegnes som en ubetinget succes... I 1999 satte Naturstyrelsen 18 bævere ud ved Flynder Å-systemet i Klosterheden lige syd for Lemvig. De 18 er i de mellemliggende år blevet til et sted mellem 240 og 270 bævere, anslår forskere. Kritikere mener, at det er endnu flere. For lige præcis det mål, Naturstyrelsen havde med bæverudsætningen, er også det, der kalder på kritik fra dem, der bliver udsat for den flittige gnaver med ingeniørfærdighederne. Bævernes dæmninger skaber oversvømmelser og får områder omkring deres konstruktioner til at forsumpe. Det giver en mere interessant og alsidig natur - mere "biodiversitet", som det hedder - men prisen er altså, at nogle lodsejere får dårligere muligheder for at udnytte deres jordarealer. Bæveren har bredt sig fra Klosterheden til en pæn portion af Jylland. Også til Ringkøbing-Skjern Kommune er gnaveren ankommet, selv om der kun med nogenlunde sikkerhed kan siges et være et par familier i Husby Sø og Nørresø. Henning Fjord Aaser, der er biolog ved Naturstyrelsen i Vestjylland, er dog ikke i tvivl om, at bæveren vil blive mere udbredt i vores kommune. "Der er flere egnede levesteder for dem. De vil gerne leve steder, hvor der er adgang til ferskvand, og hvor der er noget løvtræ tæt ved. Det kan være småsøer, vandløb og grøfter", siger han i en artikel i Dagbladet. Det er væsentligt at slå fast, at bæveren ikke er en invasiv art. Skønt den har været fraværende fra dansk natur i 1000 år, er den naturligt hjemmehørende her; det er vel netop derfor, den så hurtigt har kunnet slå rod. Men lige som eksempelvis skarven og ikke mindst ulven kommer også dyr, der historisk hører til i vores natur nemt til at støde sammen med menneskers interesser. I gamle dages mangelsamfund var der ingen plads til sentimentalitet; konkurrerende dyr blev skånselsløst fortrængt eller udryddet. Det er fint, at vi i dag har samfundsmæssigt overskud til atter at give dem plads. Men vi må trods alt ikke glemme, at der fortsat er mennesker, for hvem denne konkurrence er benhård hverdag. Deres interesser er vi også nødt til at tage hensyn til. Vi skulle jo gerne alle kunne være her...

Annonce