Annonce
Vestjylland

Preben Elkjær må flytte foredrag efter hasteoperation

Preben Elkjær er blevet opereret for galdesten og har derfor måtte udskyde det foredrag, han skulle have holdt i Holstebro i uge 43. Foto: Claus Bech/Scanpix

Holstebro: Torsdag den 24. oktober skulle den tidligere fodboldlandsholdsspiller Preben Elkjær have givet foredrag i Musikteatret Holstebro, men det foredrag er med kort varsel blevet flyttet til den 5. februar næste år.

Det oplyser Musikteatret på Facebook. Den populære gavflab, der i dag erhverver sig som fodboldekspert hos Viasat, bliver nemlig nødt til at holde en lille pause, mens han kommer sig efter en uplanlagt operation.

- Hasteindlagt og opereret for en galdesten i nattens mørke. Stor tak til det fantastiske personale på UZ Gent. Holder lige en lille pause, og så er jeg klar igen, skriver Preben Elkjær selv på det sociale medie Twitter.

Foredraget "Mit liv som Elkjær" beskrives som et underholdende og sjovt foredrag fyldt med anekdoter fra Prebens lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80’er-landshold.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce