Navne

Præsten vil helst synge noget TV-2 på en karaokebar

I torsdags var sognepræst Daniel Kristiansen atter vært ved en såkaldt Ulvetime-gudstjeneste i Helligåndskirken i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der starter med et par festlige gudstjenester her i kirkerne på Klitten.

Så følger en dejlig søndagsfrokost - gerne med sild og snaps og hjemmebagt rugbrød. Så måske en spadseretur med fruen - og børnene, hvis de kan lokkes med ud i kulden. Og jo travlere, ugen har været, jo højere er bunken af aviser, som jeg kan gå i gang med at læse.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE Vesterhavet, selvfølgelig.

Vi har hele vores familie i det østjyske, så det er dejligt at få gæster østfra og have anledning til at "lege turister" her i ferielandet. Der er jo masser af steder at tage hen, men Vesterhavet er et "must".

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i Helligåndskirken i torsdags, må det være, hvor vi havde Ulvetime. Det er en festlig hverdagsgudstjeneste for hele familien med skattekiste, dukketeater, børnekor, magisk kæmpebibel, og ulven Ulvrik, der tager imod alle børn og voksne i kirkedøren.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE noget med TV-2. Men det bliver ikke nemt, hvis man kun må vælge én sang.

Kunne vi ikke bare tage albummet "Nærmest Lykkelig" fra en ende af, startende med "Det mørke Jylland", "Nærmest Lykkelig", "Turbo" og så videre. Jeg tror, jeg kan det meste udenad.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG sige niks, den hopper jeg ikke på - og I får ikke mine kontooplysninger!

Jeg spiller aldrig på betting, tips, lotto eller odds - og alle de penge, jeg sparer på ikke at spille, dem kan jeg jo så bruge på en drømmerejse.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE en meget dygtig kunstmaler ved navn Mirjam. Vi ejer faktisk flere af hendes værker, som vi har hængende i vores hjem, og hver gang, vi får gæster, der ikke har besøgt os før, bliver billederne komplimenteret og rost til skyerne.

Det kunne være spændende med en middagsaftale med hende, for hun er en ualmindelig inspirerende og også ganske tiltrækkende dame. Og så har jeg i øvrigt allerede haft fornøjelsen af en hel del middagsaftaler med hende gennem de snart 20 år, vi har været gift.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL en vist helt almindelig præstearbejdsuge med konfirmander, plejehjemsgudstjeneste, udvalgsmøder, menighedsrådsmøde og vielse. Jeg skal vist også en tur til Ribe i min egenskab af at være tillidsrepræsentant i provstiet. Og vigtigst: forberedelse af gudstjenesterne til på næste søndag. Og så vinterferie i uge syv.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg sige niks, den hopper jeg ikke på - og I får ikke mine kontooplysninger!

Daniel Kristiansen, sognepræst

Daniel Kristiansen

ALDER: 44 årPRIVAT: Gift med Mirjam, der er lærer på Holmsland Skole. Ægteparret har tre børn på 13, 15 og 18 år

PROFESSION: Sognepræst i Lyngvig, Hvide Sande og Haurvig sogne

HJEMBY: Hvide Sande

0/0

Tophistorier

Annonce
Mindeord For abonnenter

Kaj Munks organist er død: Stadil har mistet Fru Stinus

Annonce
Annonce
Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Tophistorier

Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke

Jubilæum

Jubilar har lavet omkring 2000 regnskaber

Jubilæum

Pludselig er der gået 40 år

Navne

Skjern-præst blev Årets Teolog 2019