Annonce
Videbæk

Præsten prædikede live til kirkegængerne

Sognepræst Anne Hillgaard var en af de præster, som denne påske holder gudstjenester, der bliver set af kirkegængerne via Facebook. På søndag gør hun det igen. Foto: Søren Palmelund
Flere kirker bruger moderne teknologi, nu hvor coronavirus har lukket kirkerne. En af dem er sognepræsten ved Brejning og Væggerskilde kirker.

Væggerskilde: Når kirkegængerne ikke kan komme til kirken, så må kirken komme til kirkegængerne.

Det mener sognepræst Anne Hillgaard, som søndag morgen fik teknisk assistance til at sende Langfredagsgudstjeneste til sognebørnene live på Facebooksiden 6971 Spjaldborger. Hun gennemførte gudstjenesten klokken ni fra Væggerskilde Kirke.

På søndag gentager hun succesen med endnu en gudstjeneste - denne gang fra Brejning Kirke. Også den bliver afviklet klokken ni. Skulle nogle sove over sig til den tidligere kirkegang, så kan de genopleve begivenheden hele dagen, hvor gudstjeneste vil ligge tilgængelig på den lokale Facebookside.

Anne Hillgaard er langt fra alene om at benytte teknologien til at nå de mange, som plejer at gå i kirke i løbet af påsken, men som er forhindret, fordi coronavirus har lukket gudstjenesterne ned. Mange steder bliver der prædiket og præsens ord sendt ud via hjemmesider og Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce