Annonce
Kultur

Præst returnerer efter halvandet års pensionstilværelse - men i ny kirke

Sognepræst Johannes Esmarch gik på pension fra Videbæk Kirke i maj 2018, men vender nu tilbage i Vorgod-Fjelstervang Sogn. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Johannes Esmarch gik i maj sidste år på pension fra Videbæk Kirke, men vender nu tilbage til præstegerningen i en anden vestjysk Kirke.

Vorgod-Fjelstervang: Præstekaldet har åbenbart været for stærkt for Johannes Esmarch.

Derfor vender han nu tilbage til prædikestolen efter knap halvandet år som pensionist. Han forlod Videbæk Kirke i maj 2018, men fra november vil han atter iklæde sig præstekraven og være klar foran menigheden - dog denne gang i Vorgod og Fjelstervang kirker.

"Kirkeministeriet har fulgt menighedsrådenes enstemmige indstilling, og glæden er stor over nu at kunne præsentere vores nye præst. Johannes Esmarch er et kendt ansigt i området efter 20 år som præst i nabopastoratet Videbæk," skriver Gert Frost Nicolajsen, sognepræst i Vorgod-Fjelstervang Sogn, i en pressemeddelelse.

Sognepræsten skriver, at Johannes Esmarchs lyst til præstearbejdet stadig er stor, og at han har sagt ja til at tiltræde i en 25 procent-stilling i sognets kirker.

Johannes Esmarch begyndte som præst i Sydthy for 38 år siden, og var fra 1998 præst i Videbæk.

- Det har betydet meget for mig at møde folk i forskellige livssituationer. At komme ind der, hvor den unge familier er ved at planlægge deres første dåb og festen i kirken, er fantastisk. Det har også været stort at blive inviteret ind i folks tilværelse, når de har mistet. At blive inviteret ind i det rum, det kan jeg kun tænke på med stor respekt, sagde Johannes Esmarch sidste år i et interview til Dagbladet, da har fratrådte i Videbæk Kirke.

Der er sat en dato for Johannes Esmarchs tilbagevenden, skriver Gert Frost Nicolajsen:

"Falder det hele på plads, håber vi at kunne byde Johannes Esmarch velkommen ved gudstjenesterne 17. november klokken 9.00 i Fjelstervang Kirke og klokken 10.30 i Vorgod Kirke."

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce