Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt

Sogne- og hospicepræst Heidi Sun vil få en god start på søndagen, hvis familiens tre børn sover længere end til klokken seks. Privatfoto
Heidi Sun, der i fredags blev indsat som præst på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, kan ikke undvære musik i sit liv. Hun kan spille lidt klaver, guitar og saxofon - og senest har hun sat sig for at lære at spille trompet.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG fyldt med liv!

Det kunne fint være en søndag, som for det første starter med, at vores tre børn sover til mere end klokken 06.00, så spiser vi rundstykker, jeg tager i kirke, kommer hjem og er sammen med familien i haven - og dagen vil være fuldendt, hvis nogle inviterer os til aftensmad og hygge.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE havet!

Vesterhavet i al dens glans. Om det er stormfuldt eller blikstille, så gør havet og dens storhed noget ved os mennesker. Vi indser, i hvert fald for en stund, at vi er sårbare og små i Guds store billede, og på sin vis bliver vi nødt til at sige tak.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i Gravkirken i Jerusalem.

Måske ikke den seneste kirke, jeg besøgte, men det er den seneste kirke, som gjorde et særligt indtryk på mig. For her kan der samles seks forskellige kirkeretninger, og de lever fint side om side inden for de samme mure - noget, vi kunne lære af her i Danmark.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE 'Hele verden fra forstanden' med Steffen Brandt og TV2.

Jeg har en virkelig bred smag. I kraft af, at jeg er præst, er der en masse kirkemusik i mit liv. Jeg er begyndt at spillet trompet, så nu lytter jeg også til jazz og klassisk.

Men jeg er også til pop-rock. Jeg kan ikke rigtig undvære musik i mit liv.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG rejse til Sydkorea. Mit fødeland, som jeg slet ikke føler nogen tilknytning med.

Det kunne være interessant at opleve deres kultur. Desuden oplever jeg ret ofte, at folk kommer hen og vil lære at sige 'hej' på koreansk. Måske, jeg kunne lære det så ...

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE min trompetlærer, Marc Levin. Han er født jøde, gift med en muslim og indvandret fra USA.

Han er 76 år, musiker, kunstner og psykolog, og så er han fyldt med fantastiske historier, og han har en smuk og særlig tilgang til livet.

Jeg har altid gerne villet være god til et eller andet instrument. Jeg spiller lejrbålsguitar, og har også gået til klaver og saxofon.

Nu har jeg besluttet mig for at se, om jeg kan lære at spille trompet. Det handler meget om gehør - der er ikke en knap for alle toner.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL påsken.

Påskeugen kan noget særligt. I kirken peger vi konstant frem mod opstandelsen, mod livet, kærligheden og glæden, som sker på trods af alt det ulykkelige, vi oplever som mennesker.

Og vi får lov til at spejle vores egen livsvandring i den intense påskeuge, for her følger vi Jesu vej gennem forræderi, død og opstandelse.

Og vi får endnu engang hørt, at det alt sammen ender godt, at kærligheden og glæden sejrer.

Alt sammen noget, vi kan relatere til, for vi oplever konstant forræderi, død og opstandelse i vores egen hverdag, og det, som holder os fast, det er håbet om, at alt vil ende godt. Hvilket påsken forkynder, at det vil.

Om det er stormfuldt eller blikstille, så gør havet og dens storhed noget ved os mennesker

Heidi Sun, præst, Anker Fjord Hospice

Heidi Sun

ALDER: 32 år.

PRIVAT: Gift med Jens, der er ingeniør hos Vestas i Ringkøbing - ægteparret har tre børn: Sigfred, Villy og Ella på henholdsvis to, tre og seks år.

PROFESSION: Præst på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande og sognepræst på halv tid i Baunekirken i Tjørring nord for Herning.

BOPÆL: Vejrum mellem Holstebro og Struer.

0/0
Navne

Gymnasierektor: Der har været for mange begravelser i de seneste par år

Navne For abonnenter

Han begyndte som elektriker: Nu er han friskoleleder

Navne

Ny ismand: Det kunne være underholdende at få en middagsaftale med Johnny Madsen

Navne

Generationsskifte: Jesper og Mads Skannerup køber stor del af Mil-tek

Navne For abonnenter

Efter 50 år har H.P. ikke fået nok af Opel-værkstedet

Navne For abonnenter

Jeg havde verdens bedste job, men at arbejde med frivillige er bedre

Portræt For abonnenter

Trommeslager, tandlæge og Tarms nye frontfigur: Som 50-årig anede han ikke, hvor byen lå