Annonce
Navne

Præst gør comeback: Jeg glæder mig til at blive en del af et par aktive sogne

Efter halvandet år som pensionist vender Johannes Esmarch tilbage i jobbet som sognepræst. Han har således sagt ja til en deltidsstilling i Vorgod-Fjelstervang Sogn. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I maj 2018 gik Johannes Esmarch på pension fra sit job som sognepræst i Videbæk Kirke, men nu er han tilbage på prædikestolen. Johannes Esmarch er netop tiltrådt i en deltidsstilling i Vorgod-Fjelstervang Sogn, hvor indsættelsen finder sted i dag.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor jeg sammen med min kone kan tage i kirke. Måske møder vi nogle venner, der har tid til at hygge om eftermiddagen. Så er det helt perfekt!

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE Videbæk Anlæg med Vestjyllands Kunstpavillon. Hvis gæsten er til kunst, og kirken er åben, skal vi også en tur indenom for at se den spændende alterudsmykning af Erland Knudssøn Madsen.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR søndag 10. november. Det var dejligt at være med i en fyldt kirke. Og så var der tilmed dåb af et tvillingepar. Festligt!

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE ... Nej, jeg ville bede om at springe over. På vores konfirmandlejre har vi som aftenhygge sommetider givet konfirmanderne lejlighed til at synge karaoke. Det er sjovt at høre på.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG spørge vores fire børn, hvor de kunne tænke sig at tage hen sammen med vores børnebørn.

Det bliver nok et sted med pool. Måske skulle det være Grækenland, hvor der er meget gammel kultur at se på for mig, der ikke elsker at ligge ved poolen hele dagen.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE den unge kunstner Simon Aaen fra Rønde.

Jeg faldt for hans evne til at udtrykke naturens og landskabernes dramatik og skønhed og kombinere både abstrakte og mere naturalistiske elementer. Han tør også arbejde med religiøse motiver og tilføre dem enkle og spændende detaljer.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at tage fat på mit nye arbejde i Vorgod og Fjelstervang. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af et par aktive sogne.

Selv om det er et deltidsjob, vil det give mig mulighed for at følges med mennesker på den særlige måde, man gør, når man som præst møder mennesker i glæde og sorg.

Annonce
Selv om det er et deltidsjob, vil det give mig mulighed for at følges med mennesker på den særlige måde, man gør, når man som præst møder mennesker i glæde og sorg

Johannes Esmarch

Johannes Esmarch

ALDER: 68 år.

PRIVAT: Gift med Hanne Esmarch - ægteparret har fire voksne børn og syv børnebørn.

PROFESSION: Præst i folkekirken.

HJEMBY: Født i Rækker Mølle - i dag bosiddende i Videbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce