Udland

Præst blandt de dræbte i angreb mod kirke i Burkina Faso

Militante grupper foretager stadig flere angreb i Burkina Faso. Søndag blev en kirke angrebet og seks dræbt.

En præst er blandt de seks dræbte i et angreb mod en katolsk kirke i Burkina Faso søndag.

Det oplyser landets regering.

Kirkegængere var ved at forlade kirken i byen Dablo søndag morgen ved 9-tiden lokal tid, da omkring 20 mænd omringede dem og åbnede ild. Det meddeler regeringen og lokale kilder.

Derpå brændte gerningsmændene kirken ned, plyndrede et apotek og nogle andre butikker, hvorpå de stak af fra stedet, fortæller byens borgmester, Boucary Zongo.

I regeringens meddelelse er det kun nævnt, at en butik og to køretøjer blev brændt ned.

Det er det andet angreb mod kristne i det vestafrikanske land på to uger.

- Disse terrorgrupper angriber nu religion med det makabre mål at splitte os, lyder det i regeringens meddelelse.

Lidt over halvdelen af Burkina Fasos befolkning er muslimer, og omkring en fjerdedel er kristne. De to grupper lever fredeligt side om side, og det er almindeligt at se kristne og muslimer gifte sig med hinanden.

I år har Burkina Faso oplevet øget aktivitet og et stigende antal angreb fra militante grupper, der har forbindelse til Islamisk Stat og al-Qaeda.

De to islamistiske bevægelser har base i nabolandet Mali, men forsøger at få fodfæste over andre dele af Sahel-regionen.

Natten til fredag blev to franske soldater dræbt i Burkina Faso, hvor de deltog i en redningsaktion for at befri fire gidsler.

To af gidslerne er franskmænd, der blev bortført den 1. maj, da de var på safari i Burkina Fasos naboland Benin. Deres lokale guide blev fundet dræbt.

/ritzau/Reuters

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Tophistorier

Seneste nyt

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce