x
Annonce
Udland

Præsident i Lombardiet går i karantæne midt i virusudbrud

Reuters Tv/Reuters
En nær kollega til præsidenten i den italienske region Lombardiet er testet positiv for coronavirus.

Præsidenten i den virusplagede italienske region Lombardiet, Attilio Fontana, går i selvvalgt karantæne i 14 dage.

Annonce

Det oplyser han, efter at en af hans nære kolleger er blevet bekræftet smittet med coronavirus.

- Det er en person, som jeg arbejder sammen med konstant, siger Attilo Fontana.

Præsidenten er ikke selv blevet testet positiv for virusset, og det er de øvrige af hans kolleger, der er blevet testet, heller ikke, oplyser præsidenten.

Fontana oplyser, at han vil følge de italienske sundhedsmyndigheders retningslinjer og leve i isolation i to uger.

Lombardiet er en af de norditalienske regioner, som er hårdest ramt af virusudbruddet i Italien.

I Lombardiet er ti byer blevet lukket ned i et forsøg på at bekæmpe det hidtil største udbrud af coronavirus i Europa.

Derudover er en by i naboregionen Veneto blevet lukket ned. Omkring 50.000 menneskers liv er blevet sat på pause i forbindelse med karantænen.

I alt 453 personer er blevet bekræftet smittet med virusset i Italien, mens virusset har kostet 12 personer livet i landet siden sidste fredag.

I Frankrig blev det første dødsfald som følge af coronavirusset bekræftet onsdag, mens nye smittetilfælde er blevet bekræftet i lande som Tyskland, Grækenland, Kroatien, Østrig og Schweiz.

Onsdag blev også det første smittetilfælde bekræftet i Sydamerika, hvor en person, der for nylig har besøgt Lombardiet i Italien, er blevet bekræftet smittet i Brasilien.

Virusset har sit epicenter i den kinesiske Hubei-provins, hvorfra det har spredt sig til over 40 andre lande over hele verden.

På globalt plan er over 81.000 bekræftet smittet, hvoraf omkring 30.000 efterfølgende er konstateret helbredt.

Virusset har på verdensplan kostet over 2700 mennesker livet.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce