Annonce
Ringkøbing

Præmie på 10.000 kroner: Efterskoleelever sejrede ved DM i godt håndværk

Søren Heisel, næstformand i SkillsDenmark, havde æren af at overrække en check på 10.000 kroner til Astrid, Benjamin og Nicolaj, der går på Fjordvang Efterskole i Velling. Foto: SkillsDenmark/Søren Schnoor

Velling: Eleverne på Fjordvang Efterskole i Velling ved Ringkøbing mestrer mange fag - også fag, der kræver et vist håndværk.

Det har trioen Astrid, Benjamin og Nicolaj netop bevist i Bella Center i Købehavn, hvor der fra torsdag til lørdag er blevet afholdt DM i Skills. Konkurrencen henvender sig primært til unge på erhvervsuddannelser, men der er også tradition for at afholde en såkaldt efterskolestafet.

Og her beviste Nicolaj, Benjamin og Astrid altså deres værd. De vandt en fin sum på 10.000 kroner, hvilket naturligvis skabte jubel blandt de klassekammerater, der var taget med på turen til hovedstaden.

På Fjordvang Efterskole er der en særlig Skills-linje, og det er ikke første gang, at der bliver hevet en solid sejr og penge med hjem til Vestjylland. Efterskolen i Velling sejrede således også ved den helt særlige stafet-konkurrence i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce