Annonce
Ringkøbing

Poul Krebs efter anderledes 2020: Det er vigtigt, at der kommer festivaler næste sommer

- Vi har fået lov til at spille nogle andre steder, og vi har fået lov til at spille nogle sange, som ikke plejer at være på sætlisten om sommeren. Det kalder på, at der skal lyttes, mere end der skal danses, siger Poul Krebs om sommeren 2020, der langt fra blev som planlagt. Arkivfoto: Morten Fog
Henover sommeren skulle Poul Krebs og hans band have spillet på stribevis af festivaler rundt om i Danmark, men det satte en virus en stopper for. I stedet har han nydt at optræde på mindre scener - senest i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Han havde 26 festivaler plottet ind i sin kalender henover sommeren 2020, men de tonede ud. Alle som én, for der kom en virus på tværs i det lille land.

I stedet har Poul Krebs gennem de seneste måneder - trods alt - holdt liv i livemusikken ved at give koncerter i mindre opsætninger. Som nu forleden på spillestedet Generator i Ringkøbing.

- Musikalsk giver det os en kæmpe indsprøjtning. Dels fordi, vi får lov til at spille, men også fordi, vi får lov til at spille noget helt andet. Vi er mere eksperimenterende. Det er jo anderledes end at spille for lidt halvfulde folk, siger Poul Krebs og uddyber:

- Festivaler er jo den dér energi-ting, og det kommer vi også til at savne på et tidspunkt. Men vi har bare fået noget helt andet i den her sommer. Vi har fået lov til at spille nogle andre steder, og vi har fået lov til at spille nogle sange, som ikke plejer at være på sætlisten om sommeren. Det kalder på, at der skal lyttes, mere end der skal danses.

Den 64-årige sanger og sangskriver kan godt savne det dér med at skue ud over en gyngende menneskemasse, hvor folk synger med:

- Ja, bestemt. Men det har givet os noget andet at spille på torvet i Tisvilde, på en herregård på Fyn eller som her på Generator. Hvis jeg skulle have stået på Jelling Festival med et krav til folk om at sidde ned, så havde det virkelig været en svær disciplin.

Annonce

Min opgave at stille op

Allerede tidligt i foråret sagde Poul Krebs til sin trup, at ’de skulle bare komme op med alt, hvad de kunne komme op med - så skulle jeg nok stille op til det’:

- Hele den her sommer er lavet af de folk, der er omkring mig. Jeg og mit bookingbureau har ikke haft noget med det at gøre. Det er mine folk, der har skabt det for, at de kunne komme i arbejde. Jeg havde jo sat dem et halvt års arbejde i udsigt, og så føler jeg det også som min opgave at stille op, når det er.


Vi er mere eksperimenterende. Det er jo anderledes end at spille for lidt halvfulde folk.

Poul Krebs


Ved koncerten på Generator blev Poul Krebs bakket op af bassist Troels Skjærbæk og trommeslager Rasmus Valldorf. I 2021 satser frontmanden på, at han kan optræde på større scener med et fuldtalligt orkester.

- Jeg håber helt klart for hele økosystemet, at der kommer festivaler næste sommer, for det er så vigtigt for det hele.

Annonce

En helt særlig følelse

- Er der noget godt at sige om corona-krisen, der nu har varet i et halvt år?

- Jeg synes, der er kommet nogle smukke ting ud af det. Nogle mennesker er stoppet op og har sagt: ’Okay, måske kan vi også gøre tingene på en anden måde.’ I begyndelsen var der en kæmpe stor fællesskabsfølelse. En følelse af, at det her er vi sammen om. Sidenhen har det været svært at finde den samme følelse, men jeg håber alligevel, at der kommer rigtig meget godt ud af det, svarer Poul Krebs.

Da landet langsomt lukkede ned, skrev han sangen ’Sommer i april.’

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce