Annonce
Navne

Poul Erik Bechmann fylder 80 år

Poul Erik Bechmann. Privatfoto
Annonce

Skjern: Tidligere sognepræst Poul Erik Bechmann, Frederiksberg, fylder 80 år den 30. januar.

Han er søn af Johanne og Hans Carl Bechmann, der var indremissionærpar i Ringkøbing i syv år.

I 1986 blev han præst i Melby i Nordsjælland, hvor hans barndomspræst i Ringkøbing, Arne Krüger Henriksen i årtier havde været sognepræst.

Bechmann boede i Skjern, da han i 1977 med sin familie rejste til en præstegerning blandt eskimoer i kystsamfundet Hopedale i Labrador i det nordlige Canada.

Ved hjemkomsten i 1980 skrev han for BDM i Christiansfeld skolebogen "Glimt fra Labrador" og var i fire år ansat ved Kristeligt Dagblad som bl.a. abonnementschef og medlem af navneredaktionen.

Han var pressesekretær i de to initiativudvalg der først i 1972 etablerede Hørby Ungdomsskole i Nordjylland og i 1983 Frøstruphave Efterskole i Vestjylland.

Inden uddannelsen til præst var Bechmann lærer ved Østvendsyssel Ungdomsskole i Dronninglund. Her udgav han bogen "Fokus på narkotikaproblemet" i samarbejde med Pressens Oplysningsudvalg. Arbejdet med de unge og misbrugsproblemtikken fortsatte med en syvårig ansættelse i alkoholisthjælpearbejdet Blå Kors som informationschef.

Bechmann var i en årrække medlem af landsbestyrelsen for missions- og nødhjælpsarbejdet Mission Øst og rejste i den egenskab en del i Rusland, på Balkan og i Fjernøsten.

Han er skribent ved internetavisen Gribskovonline, hvor han i samarbejde med sin bror Tage i Gilleleje skriver om kirke, tro, oplevelser og rejser.

En af hans store opmuntringer er forbindelsen på Facebook med tidligere konfirmander og minikonfirmander samt med en stor gruppe yngre eskimoer, der glæder sig over hans store billedarkiv med fotografier af deres forfædre i Hopedale i Labrador.

Han er gift med fysioterapeut og tidligere arbejdsmiljøkonsulent Martine Evensen Bechmann og har fire brødre, to døtre, otte børnebørn og syv oldebørn blandt andet med bopæl i Australien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bar, sognegård og fitnesscenter ramt: Coronaen blusser op i Ringkøbing-Skjern

Annonce