Annonce
Navne

Poul Erik Bechmann fylder 80 år

Poul Erik Bechmann. Privatfoto

Skjern: Tidligere sognepræst Poul Erik Bechmann, Frederiksberg, fylder 80 år den 30. januar.

Han er søn af Johanne og Hans Carl Bechmann, der var indremissionærpar i Ringkøbing i syv år.

I 1986 blev han præst i Melby i Nordsjælland, hvor hans barndomspræst i Ringkøbing, Arne Krüger Henriksen i årtier havde været sognepræst.

Bechmann boede i Skjern, da han i 1977 med sin familie rejste til en præstegerning blandt eskimoer i kystsamfundet Hopedale i Labrador i det nordlige Canada.

Ved hjemkomsten i 1980 skrev han for BDM i Christiansfeld skolebogen "Glimt fra Labrador" og var i fire år ansat ved Kristeligt Dagblad som bl.a. abonnementschef og medlem af navneredaktionen.

Han var pressesekretær i de to initiativudvalg der først i 1972 etablerede Hørby Ungdomsskole i Nordjylland og i 1983 Frøstruphave Efterskole i Vestjylland.

Inden uddannelsen til præst var Bechmann lærer ved Østvendsyssel Ungdomsskole i Dronninglund. Her udgav han bogen "Fokus på narkotikaproblemet" i samarbejde med Pressens Oplysningsudvalg. Arbejdet med de unge og misbrugsproblemtikken fortsatte med en syvårig ansættelse i alkoholisthjælpearbejdet Blå Kors som informationschef.

Bechmann var i en årrække medlem af landsbestyrelsen for missions- og nødhjælpsarbejdet Mission Øst og rejste i den egenskab en del i Rusland, på Balkan og i Fjernøsten.

Han er skribent ved internetavisen Gribskovonline, hvor han i samarbejde med sin bror Tage i Gilleleje skriver om kirke, tro, oplevelser og rejser.

En af hans store opmuntringer er forbindelsen på Facebook med tidligere konfirmander og minikonfirmander samt med en stor gruppe yngre eskimoer, der glæder sig over hans store billedarkiv med fotografier af deres forfædre i Hopedale i Labrador.

Han er gift med fysioterapeut og tidligere arbejdsmiljøkonsulent Martine Evensen Bechmann og har fire brødre, to døtre, otte børnebørn og syv oldebørn blandt andet med bopæl i Australien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce