Annonce
Håndbold

Positiv tendens - Rækker Mølle Håndbolds damer kører sejrene hjem i slutfasen

HMia Hansen var ustyrlig mod Vejle. Mia Hansen scorede nemlig 11 af Rækker Mølle Håndbolds 25 mål i den sikre sejr over Vejle. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Rækker Mølle Håndbolds damer er i en god stime. Det er ikke hele tiden, spillet fungerer, men holdet knokler bare videre, og så bliver modstanderne knækket til sidst. Det skete igen lørdag, hvor Rækker Mølle slog Vejle 24-15.

Rækker Mølle: Rækker Mølle Håndbolds træner Michael Iversen synes, han er ved at finde en positiv tendens i sit holds kampe.

- Det er noget med, at det godt kan være, spillet ikke kører optimalt, at vi ikke får slået hul, når vi burde gøre det. Men vi bliver ved og ved med at arbejde med tingene, og så på en eller anden måde knuser vi vore modstandere i slutfasen, fortæller Michael Iversen.

Kampen lørdag hjemme mod Vejle var endnu et eksempel på den tendens.

- På papiret står vi med en meget klar sejr. Men det var først i de sidste ti minutter, vi for alvor fik sat tingene på plads, sagde Michael Iversen.

Rækker Mølle startede friskt med føring på 3-0. Der var chancer til mere, men hjemmeholdet fik ikke trukket mere fra. Fra 8-4 blev det 8-7, og ved pausen var føringen kun på 12-9. En føring der altså let kunne have været større.

Defensivt skruede Rækker Mølle endnu mere op efter pausen. Der blev taget godt fat, og i målet var Jette Kristensen meget stærkt spillende.

- Vejle forsøgte at stække vort angreb ved at mandsopdække Mia Hansen, der var sprudlende med 11 mål. Men så satte vi bare Heidi Hansen på mål og spillede syv mod seks i angrebet. Det kunne Vejle ikke dæmme op for, så det nåede aldrig at blive kritisk for os. Vi knoklede bare videre og troede på tingene, fortalte Michael Iversen.

Han var ellers ikke helt tilfreds hele tiden. Men det var mest dommerne, han var efter. Det kostede en udvisning.

- Og så var der et minus ved, at Else Jensen fik direkte rødt kort. I et returløb mente dommerne, at Else kantede en modstander. Men Vejle-spilleren skreg allerede inden, der var kontakt. Hendes knæ gik i stykker, og det var synd for hende, men det var ikke Elses skyld. Else lavede ikke nogen grov tackling, men det kostede altså rødt kort, fortalte Michael Iversen.

Rækker Mølle skal spille i Fredericia på onsdag, inden holdet kan gå på vinterpause på hvad, der i øjeblikket er en andenplads, men som sikkert ændres til en tredjeplads, da AGF kan overhale.

2. division damer

Rækker Mølle Håndbold-Vejle 24-15

Målscorere Rækker Mølle Håndbold: Mia Hansen 11, Maja Bech 4, Louise Tobiasen 3, Ninna Hedegaard 2, Line Hansen 2, Louise Møller 1 og Heidi Hansen 1. Straffekast: Rækker Mølle ingen, Vejle 3 (2). Udvisninger: Direkte rødt kort til Rækker Mølles Else Jensen, en udvisning til træner Michael Iversen og fire udvisninger mere til holdet, Vejle en.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce