Annonce
Sport

Porte på podiet: Mads Pedersen har været utrolig

Tim De Waele/Reuters
Richie Porte sender en stor tak til Mads Pedersen, efter at australieren har kørt sig på Tour-podiet.
Annonce

Efter 14 forgæves forsøg kommer Richie Porte for første gang til at betræde et podie efter en grand tour, når han søndag skal hyldes for tredjepladsen i Tour de France.

Og den australske veteran sender en dybfølt tak til sin danske holdkammerat Mads Pedersen, som har ageret loyal hjælper gennem det meste af løbet.

- Alle har gjort deres. Jeg burde ikke fremhæve nogen, men Mads Pedersen har ganske enkelt været utrolig. Han har måske mere tro på mig, end jeg selv har.

- Hver aften er han kommet ind på mit værelse og har fortalt, hvordan vi skulle køre. "Du følger mit hjul, så skal det nok gå", sagde han. Og det gjorde det, siger Richie Porte.

Nu håber han, at Pedersen bliver belønnet for sit slid med en etapesejr på Champs-Élysées søndag.

Porte erkender dog, at han formentlig ikke selv kan være til megen hjælp i de bestræbelser.

- Jeg tror, det hjælper, at han ikke skal være babysitter for mig, som han har været i de sidste tre uger, siger han med et grin.

- Han har selvfølgelig vundet VM, og det er nok det største, men jeg har lidt ondt af ham, at denne sæson har været så ustabil. Han har ikke kunnet køre Paris-Roubaix eller Flandern Rundt i VM-trøjen.

- Hvis han kan vinde i morgen (søndag, red.), fortjener han det. Det vil være prikken over i'et, siger Porte.

Den 35-årige australier blev nummer tre på lørdagens enkeltstart og avancerede også til tredjepladsen i det samlede regnskab.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Overgreb og forskelsbehandling

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce