Annonce
Navne

Port-Anders blev selvstændig i 2020: Corona-krisen har givet ham et kæmpe boost

Anders Kamstrup Stage Tharbensen startede KST Montage og Teknik tre dage efter den første corona-nedlukning. Firmaet har derfor et års fødselsdag den 14. marts. Foto: Kaj Poulsgaard
Anders Kamstrup Stage Tharbensen begyndte lige så stille som selvstændig montør af porte i begyndelsen af 2020. Under corona-krisen er ordrene væltet ind, og nu er drømmen at blive lidt større lokalt.

Tarm/Ådum: Anders og Ann Elisabeth Kamstrup Stage Tharbensen har købt en dejlig ejendom midt imellem Tarm og Ådum.

- Det var et rigtig godt håndværkertilbud, siger Anders og forklarer samtidig, at KST er forkortelsen for de tre efternavne, så KST Montage & Teknik bliver et familiefirma.

Til gengæld vil firmaet nok betyde, at der går lidt længere, før Anders for alvor kan tage fat på at være håndværker derhjemme.

- En af mine leverandører sagde, at jeg nok ikke skulle regne med at sælge mere end 50 porte om året. Men det solgte jeg stort set de første tre måneder. Under den første nedlukning fik rigtig mange tid til at kigge på deres hjem og garage, og så væltede ordrerne bare ind, og det er sådan set bare fortsat, siger Anders KST.

Han er 30 år og født og opvokset i Bork som søn af Poul og Britta Tharbensen.

At han skulle blive Port-Anders, stod ikke skrevet i krystalkuglen, for han blev uddannet som mekaniker i Nr. Nebel i 2012, men har i stedet arbejdet på forskellige fabrikker.

Annonce

Vi hjælper hinanden i branchen

- Min sidste arbejdsplads var ved Larsen Porte i Ølgod. Vi er så konkurrenter i dag, men har heldigvis et godt forhold til hinanden. I port-branchen hjælper man hinanden. De store firmaer kan selv sende flere mand til større opgaver. Men de kan også få brug for hjælp, og tilsvarende har jeg også flere, som jeg kan spørge, hvis jeg får en ordre på en fabriksport, som jeg ikke kan sætte helt op alene, siger Anders.

Annonce

Flere lokale kunder, tak

En af grundene til, at han har fået travlt, er, at han kører med skarpe priser.

- Uden at vide det, vil jeg tro, at jeg har nogle af de billigste priser på porte. Lige nu sælger jeg for eksempel en standard garageport leveret og opsat i Jylland for 9.000 kroner incl. moms, siger Anders.

I øjeblikket kører han over hele landet, også til Sjælland, men han håber med tiden af få flere lokale kunder.


Jeg har lige solgt fem porte til Sjælland og to til Hirtshals, og jeg har rigtig mange ordrer i Sønderjylland. Men ikke så mange lokalt endnu.

Anders Kamstrup Stage Tharbensen


- Jeg har lige solgt fem porte til Sjælland og to til Hirtshals, og jeg har rigtig mange ordrer i Sønderjylland. Men ikke så mange lokalt endnu. Det tager bare lidt tid at blive kendt, men jeg håber da, at firmaets et års fødselsdag kan hjælpe lidt på det, selv om vi jo ikke kan holde en stor fest, siger Anders.

Han har port-leverandører i både Polen, Tjekkiet og Tyskland.

- Jeg bestræber mig på at sælge porte i god kvalitet, så der ikke kommer reklamationer bagefter, og ved at have tre leverandører kan jeg levere i flere prisklasser og med forskellig finish, siger Anders Tharbensen.

Annonce

Egentligt ret simpelt

Var det svært at tage springet til selvstændig?

- Nej, der er flere regler, end man lige regner med. Men det er egentligt ret simpelt, når man først er kommet i gang. Jeg er nok på kontoret hver aften, men det er mere spændene end træls, fordi det jo også handler om at sende tilbud ud, og så er det jo altid spændende, om man har ramt prisen, så man får ordren, siger.

- Hvis man går med tanker om at blive selvstændig, så kan jeg kun opfordre til at man tager springet. Det er klart, at der er dage, hvor jeg først kommer hjem, når børnene er lagt i seng. Men omvendt kan du som selvstændig selv tilrettelægge din dag og din kalender, så den passer med familiens øvrige aktiviteter, siger Anders Tharbensen.

Når Anders ikke har travlt med at banke sit "nye" firma op, går tiden med familien, afslapning og lidt jagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce