Annonce
Tarm

Populær tid i historien: Vikingehavn er i spil som bedste attraktion

Det er populært at opleve historiens vingesus på Bork Vikingehavn. Arkivfoto: Jørgen Kirk
I kampen om at blive kåret som 'Bedste museum om historie' er Bork Vikingehavn oppe mod attraktioner som Moesgaard og Tirpitz.

Bork: Som det var tilfældet i 2019, er Bork Vikingehavn også i år nomineret i kategorien 'Bedste museum om historie' - i en konkurrence udskrevet af DanCenter og Danland, der er blandt de største udbydere af ferieboliger og feriecentre i Danmark.

Afstemningen foregår on-line, og det er dermed turister og andet godtfolk, der er med til at afgøre, hvor hæderen skal sendes hen i de enkelte kategorier.

I feltet af historiske attraktioner er Bork Vikingehavn i selskab med blandt andre Nationalmuseet i København, Tirpitz ved Blåvand, Bunkermuseum Hanstholm, Moesgaard ved Aarhus, Kongernes Jelling, Danmarks Jernbanemuseum i Odense og Fregatten Jylland.

- Vi er stolte over den anerkendelse, vi har fået, og vi glæder os over, at DanCenter og Danland igen i år anerkender, hvor dejligt der er på den levende vikingehavn, siger Mette Bjerrum Jensen, direktør ved Ringkøbing-Skjern Museum.

Sidste år afgav flere end 7000 danskere og tyskere deres stemmer, og dengang tog det imponerende Moesgaard Museum sig af titlen i kategorien 'Bedste museum om historie.'

Der er i alt ni kategorier i konkurrencen, der også byder på eksempelvis 'Bedste sommerland', 'Mest seværdige slot' og 'Bedste forlystelsespark.'

Afstemningen løber frem til onsdag 26. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Vestjylland

Gylden trio på Lystbækgaard

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce