Annonce
Ringkøbing-Skjern

Populær ferieform får bedre forhold: Autocampister kan nu slå lejr på havn

John Palmblad og Caja Todsen gjorde straks brug af den gode mulighed, da der torsdag blev indviet en ny autocamperplads på Bork Havn. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune indviede torsdag en ny plads til autocampere på Bork Havn.
Annonce

Bork: - Vi læste om pladsen, og da vi alligevel var i området, kunne vi ligeså godt støtte den gode sag og tage en overnatning i Bork.

Sådan siger  John Palmblad, der - sammen med sin hustru, Caja Todsen - torsdag valgte at trække håndbremsen i parrets autocamper på en ny overnatningsplads på Bork Havn.

Autocamperpladsen, hvor 12 autocampere ad gangen fremover kan slå lejr, har den dobbelte funktion, at den om vinteren er p-plads for lystbådene. Og da det samtidig er Bork Havn Camping, der administrerer pladsen, vil den - foreløbig i en prøveperiode på et år - være åben i campingpladsens sommersæson fra 1. april til og med efterårsferien.

Medejer af Bork Havn Camping, Anna Ægidius, forventer, at de 12 pladser vil blive populære - ikke mindst blandt surferne:

- Selv om, vores campingplads kun ligger 150 til 200 meter fra vandkanten, så tager surferne tit deres biler og kører ned på havnen og parkerer, fordi de har så meget grej at slæbe på. Der ud over har vi gæster i autocampere, som hellere vil bo i havnemiljøet end på campingpladsen, siger Anna Ægidius.

Annonce

Lidt liv i gaden

Anna Ægidius tilføjer, at der i år har været markant flere autocampere i området end tidligere:

- Autocamperne er kommet for at blive, så det vil da give god mening på sigt at udvide autocamperpladsen på havnen, hvis det er muligt. Faciliteterne er jo i hvert fald på plads til det nu.

Hen over sommeren er der blevet etableret el-stik og afmærkninger, bom og betalingssystem på havnekontoret.

Idémanden bag pladsen, Bent Stubkjær - der selv har en autocamper - er godt tilfreds med resulatet:

- Det er en fin plads, som forhåbentlig trækker flere autocampere til. De lægger tre-fire gange så mange penge lokalt i forhold til campingfolket, fordi de ofte ikke selv laver mad. Så vi håber, at det kan bringe lidt liv i gaden, siger han.


Autocamperne er kommet for at blive, så det vil da give god mening på sigt at udvide autocamperpladsen på havnen, hvis det er muligt. Faciliteterne er jo i hvert fald på plads til det nu.

Anna Ægidius, Bork Havn Camping


Sammen med de butiksdrivende i lokalmiljøet har Bent Stubkjær presset på for at få autocamperpladsen etableret:

- Vi tror på, at pladsen kan udvide sæsonen. Autocampere er et særligt folkefærd; vi vil hellere bo med udsigten og stemningen på en havnemole end blandt hoppepuder og skrigende børn på en campingplads, konstaterer han.

Annonce

Udfylder et tomrum

Formanden for teknik- og miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, John G. Christensen (S), mener, at autocamperpladsen på havnen i Bork kan udfylde et turistmæssigt tomrum og tiltrække flere turister:

- Vi kan se, at autocamperen som ferieform vinder frem, og jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde autocampere en mulighed for at slå sig ned i den sydlige del af kommunen. Det har mange - både erhvervsdrivende og turister - efterlyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Medarbejder er smittet: Folkeskole sender 130 børn og otte lærere hjem

Annonce