Annonce
Vestjylland

Popkorn-Thor har åbnet butik i Aarhus

Thor Frederiksen flyttede sidste år sin genbrugsbutik "Popkorn" fra at ligge inde midt i Holstebro, til et nedlagt landbrug i Staby. Nu har han flyttet den midlertidigt til Aarhus. Arkivfoto: Morten Stricker
Thor Frederiksen har for en kort stund åbnet butik i det aarhusianske.

Staby: Sidste år tog Thor Frederiksen springet. Hans retro- og vintagebutik, Popkornshop, havde indtil da haft hjemme i centrum af Holstebro, men nu åbnede han i stedet op på en adresse lidt udenfor Staby.

Beslutningen har han ikke fortrudt. For det er masser at se til. I hvert fald i langt de fleste måneder af året. Men december er og bliver en af de hårdeste måneder at trække folk til på grund af de mange julemarkeder, julegaveindkøb og familietamtam. Derfor har han tre måneder fra midten af november til februar taget springet til Aarhus, hvor han sammen med en kollega har åbnet en pop-up-shop.

- Det er nogle, jeg kender, fordi vi har lavet tv sammen for Danmarks Radio. De gik selv og legede med tankerne om at flytte på landet, så vi har haft sparret en del sammen. Og så kom den her ide med at prøve at lave noget sammen i julehandlen, siger Thor Frederiksen om samarbejdet med fynske Habengood.

De to butikker har fundet et ledigt lokale på M.P. Bruuns Gade - tæt på Bruuns Galleri.

- Det koster lidt, men når vi kun er der tre måneder skal folk ikke bruge en måned på at opdage, at vi er der, siger Thor Frederiksen.

Annonce
Butikken har fået placering på M.P. Bruuns Gade i Aarhus - ikke langt fra Bruuns Galleri. Privatfoto: Thor Frederiksen

En succes

Siden 15. november, hvor de fik nøglerne til stedet, har der været rygende travlt.

- Vi var nødt til at åbne dørene, mens vi var igang med at sætte det op i starten. Så indtil videre har det godt kunnet betale sig. Men det er hårdt, siger Thor Frederiksen, der syv dage i ugen må pendle til Aarhus - med en dag, der hedder fra otte morgen til otte om aftenen - når kørsel er talt med.

- Det er nu ellers ikke fordi, man bliver rig af det, griner han og forsætter:

- Men jeg vil hellere prioritere at bruge nogle penge og tjene nogle penge end at stå hjemme og kede mig, siger han.

Til storbyen

Grunden til, at det lige blev Aarhus, og ikke Holstebro, pop-up-butikken skulle åbne i, er kundepotentialet:

- Der er jo forskel på 50.000 og en halv million potentielle kunder. Og så er det der mange af mine kunder kommer fra - og kollegaens også, siger han.

Staby-butikken holder lukket indtil efter nytår. Pop-up-butikken har sidste åbningsdag i Aarhus den 15. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En forbistret regnefejl

Formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, er vred. Det har han god grund til at være. Når politikerne igen og igen foretager miljøindgreb i landbruget, må indgrebene i det mindste ske på et solidt videnskabeligt grundlag. Det ser bare ikke altid ud til at være tilfældet Først blev det afsløret, at Aarhus Universitet har undervurderet det areal, der i Danmark dækkes af lavbundsjorder. Universitetet regner nu med cirka 171.000 hektar kulstofrige landbrugsjorde i Danmark i stedet for 108.000 hektar. Senest er det kommet frem, at Aarhus Universitet har fejlberegnet og overvurderet landbrugets udledning af kvælstof med 3000 tons. Begge udregninger har direkte konsekvenser for landbruget. Tallet om lavbundsudtagning kan have store konsekvenser for klimaindsatsen, hvis Danmark skal blive klimaneutral. Udtagning af lavbundsjorder bidrager både til sikring af biodiversitet, reduktion af kvælstofudvaskning og lavere udledning af drivhusgasser; undervurderes arealet, får indsatsen ikke den forventede effekt. Med hensyn til kvælstofudledningen foretog regeringen kort før jul et lynindgreb mod landbruget, hvor der blev stillet krav om målrettede efterafgrøder på 380.000 hektar. Regnefejlen på de 3000 ton svarer til effekten af 326.000 hektar med efterafgrøder. Regeringsindgrebet betød et krav til landbruget om langt flere efterafgrøder allerede i år - men altså på et helt fejlagtigt grundlag. Ikke underligt, at Søren Christensen tordner mod "myndighedernes troværdighed". Regnefejlene er - for at sige det mildt - uheldige både for miljøet og for landbrugserhvervet. De politiske indgreb rammer et i forvejen presset erhverv, der er udsat for benhård konkurrence på verdensmarkedet, og som oven i købet i stigende grad møder uvilje fra en "klimabevidst" offentlighed. De to regnefejl kan godt foranledige skeptikere til at spørge, om andre beregninger så også er fejlbehæftede. Bygger kravene til landbrugets miljøindsats på et solidt videnskabeligt grundlag hele vejen igennem? Det lyder ærligt talt, som om hele vandmiljøområdet bør kulegraves - af hensyn til både landbruget og miljøet.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce