Debat

Politisk tragedie og uden troværdighed

Læserbrev: Stor fornøjelse, at jeg med mit indlæg "VM i politisk makværk" ramte Søren Elbæk præcist i hans politiske solar plexus. En politisk tragedie og uden troværdighed, bruger utallige ord og vendinger på at legitimere sine bidrag til en stadig stigende politikerlede, og hvor han forsøger at beklikke mine motiver i forhold til debatten om vanvidsprojektet: De kystnære vindmøller.

En debat der endegyldigt kan afsluttes med følgende klokkeklare kompromis, nemlig at disse vindmøller flyttes ud til den kommende vindmøllepark 30 kilometer fra land. Så vil alle være glade og tilfredse og fornuft og forstand sejre.

Hvornår jeg optræder i debatten og med hvilke midler, vil forhåbentlig også fremover få Elbæk og ligesindede til at ligge søvnløse. Jeg ved, at jeg uden slinger i valsen eller vindmøller har været og er uendelig klar i spyttet, og altid kalder en spade for en spade!

Jeg har modsat Elbæk nemlig overmåde stor respekt for turisterhvervet og især den del af erhvervet, der i årevis har hentet tusinder og atter tusinder af tyske gæster til vort lokalområde med dertilhørende milliard indtægter. Her er Elbæk bedøvende ligeglad med de argumenter udlejningsbranchen af feriehuse har advokeret for nemlig, at disse kystnære vindmøller vil betyde en massiv turistflugt fra lokalområdet med mistede indtægter på estimeret 600 millioner kroner.

At jeg nu også informerer politikerne i Varde om, at der findes disse vel både fysiske og psykiske trusler mod turismens udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune, handler om at udvise rettidig omhu. Altså med mindre Varde og omegn også skal spises af med løgn og bedrag udi ansvarlighed og anstændighed!

Jeg har før både sagt og skrevet, at Elbæk er uden for pædagogisk rækkevidde, hvilket jeg gerne gentager.

Dog skal jeg her afslutningsvis række hånden frem til Søren Elbæk som selvfølgelig skal være den, der får lov til at præsentere projektet med de kystnære vindmøller, når tysk TV og diverse trykte medier tropper op til pressemøde ud for Lyngvig Fyr. Tyskerne skal jo ikke holdes for nar, men have førstehånds viden om, hvordan deres foretrukne ferie destination i Danmark skal ødelægges af en "naturmæssig voldtægt".

Et pressemøde der selvfølgelig holdes på tysk og skulle Elbæk have brug for lidt træning udi det tyske sprog, skal jeg gerne give ham lidt specialundervisning siddende i klitterne med udsigt ud over det jomfruelige hav!

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Ugens Prædiken: Maria er Mor, og vi elsker hende for det

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Der skal fuldt blus på nyt mekka for de unge

Hvis man skulle lave en top 10-liste over faste samtaleemner blandt områdets unge, er der ingen tvivl om, at et af emnerne ville være, at der er alt for langt mellem steder, hvor unge kan mødes, hygge sig, lytte til musik, gå i byen og så videre. I flere år har det været et omkvæd, at: "Vi har kun McDonalds at hænge ud på" og "Der sker ikke en skid her i området". Måske ikke helt i takt med sandheden, men de unge har måske alligevel noget at have snakken i. Derfor er det også en god og spændende idé, som folkene bag Ringkøbing Invest - Boy Boysen, Jan Jessen og Bjarke Hansen - har sendt i luften her i påskeferien. De tre herrer har købt Ringkøbings gamle posthus, og deres ultimative drøm er at finde nogen, der har mod på og lyst til at drive et diskotek i den historiske bygning. "Det, synes vi, at Ringkøbing mangler" lyder meldingen, og de har fuldstændig ret. Om det så bliver døbt Diskotek Posthuset, må tiden vise, men det er på alle måder vigtigere end navnet, at tanken om et diskotek i Ringkøbing ikke kommer til at samle støv i en eller anden skrivebordsskuffe. Samtidig er det vigtigt, at ideen ikke bliver skudt i sænk med påstande om, at et diskotek da ikke kan løbe rundt i Ringkøbing. Det kan godt være, at der gennem årene er lukket forskellige diskoteker og andre steder af samme type i byen, men lige nøjagtig når det gælder det gamle posthus er der god grund til at tænke større. Hvorfor er der så det? Jo, det handler om bygningens placering. For det første ligger den tæt på både rutebilstation og banegård, og det vil gøre det forholdsvis nemt for gæsterne at nå både frem og hjem. For det andet ligger et af kommunens spillesteder, Generator, rundt regnet 10-11 spytklatter fra posthuset. Og for det tredje bliver der med Ringkøbing Udviklingsforum i spidsen arbejdet på højtryk for at gøre DSB's gamle stationsbygning til et hus for - ja, netop for de unge. Med tre så tætliggende steder, der på hver sin måde appellerer til de unge, er det lige før, det er i orden at sige, at 1+1+1 bliver til 4. Hvis - eller rettere sagt: Når der kommer mere konkrete planer for både et diskotek og et ungdomshus omkring Nørredige i Ringkøbing, vil de forskellige aktører forhåbentlig sætte sig sammen og udarbejde en fælles plan for et tæt samarbejde på tværs. På den måde kan et fælles fodslag være med til at sparke gang i noget, som mange ikke en gang har forestillet sig kunne blive virkelighed. Det kan godt være, det lyder lidt overdrevet, men en gang imellem skal man også turde lyde lidt overdrevet. Her fra skal overdrevet lyde sådan har: Der skal fuldt blus på et nyt mekka for de unge.

Klumme

Svar på de helt store spørgsmål