Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Borgmester Hans Østergaard (V) kræver hurtig ændring af regeringens sommerpakke - blandt andet fordi Naturkraft  ikke er omfattet af hjælpeordningen. Arkivfoto: Søren Palmelund
Borgmester og viceborgmester undrer sig over, at det kun er dele af turist- og oplevelsesbranchen, der skal hjælpes gennem krisen med sommerpakke. Naturkraft og Wow Park bliver snydt, mener de.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: De har gjort det før.

Borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) gik tidligere på sommeren ud og kritiserede regeringens coronahjælpepakke, som den gang efterlod Ringkøbing-Skjern Museum på perronen.


Vi undrer os dog over, at det tilsyneladende ikke er alle dele af den danske turist- og oplevelsesbranche, der skal hjælpes igennem krisen

Hans Østergaard og Søren Elbæk, borgmester og viceborgmester


Nu er den politiske top ude med endnu et angreb. Denne gang på regeringens sommerpakke til kultur- og foreningsoplevelser i skolernes sommerferie, hvor der er mulighed for at give halv pris på entrébilletter. Den rammer nemlig også skævt.

- Vi skal som samfund stå sammen om at få os alle sammen bedst muligt gennem krisen, og derfor bakker vi fuldt op om de gode intentioner i sommerpakken. Vi undrer os dog over, at det tilsyneladende ikke er alle dele af den danske turist- og oplevelsesbranche, der skal hjælpes igennem krisen, lyder det i brevet fra Østergaard og Elbæk.

Annonce

Kræver hurtig handling

De fremhæver, at hverken Naturkraft eller Wow Park er den del af ordningen. Det fondsdrevede Naturkraft er endnu ikke godkendt som videnspædagogisk center, og derfor opfylder den nye attraktion ikke betingelserne for sommerpakken. Wow Park burde også være omfattet, fordi aktivitetscentret har fokus på at genskabe gæsternes kontakt til naturen, mener den politiske duo.

- Sommerpakken skaber bedre vilkår for de dele af branchen, der er omfattet af aftalen, men den skaber dermed også dårligere vilkår for de dele, der ikke er omfattet, lyder det fra Hans Østergaard og Søren Elbæk, der derfor mener, at den bør ændres.

- Hurtig handling er særdeles påkrævet, siger de.

Annonce

Uheldig effekt senere

Naturkraft-direktør Peter Sand er som udgangspunkt glad for opbakningen fra borgmesteren og viceborgmesteren. Men han er ikke ubetinget glad for sommerpakken.

- Jeg kan godt være bekymret for, at det kun får en effekt på den korte bane. Lige nu er der mange mennesker i sommerlandet. Det bliver sværere for mange senere på året, siger han.

Statistikken siger, at en almindelig dansker besøger to attraktioner om året. Hvis de to besøg bliver klaret til halv pris hen over sommeren, kan det derfor blive meget stille efter feriesæsonen.

Er du ikke bare ærgerlig over, at Naturkraft ikke er en del af sommerpakken?

- Nej, jeg er sådan set tilfreds med det, fordi jeg tror rabatordninger kan få en uheldig effekt på et senere tidspunkt, siger Peter Sand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce