Annonce
Kultur

Politisk og religiøs udstilling i kirkehus

Et eksempel på Peder Nors kunst. Presseillustration
Annonce

Ringkøbing: Søndag 7. juni slår Ringkøbing Kirkehus dørene op for en udstilling med værker af Odder-kunstneren Peder Nors. Kunstneren arbejder med politiske og religiøse motiver. Han har gennem 40 år arbejdet som international skibskonsulent med opgaver over dele verden, specielt i forbindelse med udviklingsprojekter, og har i den forbindelse fået stort kendskab til mange religiøse og kulturelle samfund i verden.

Gennem malerier, oliekridttegninger, linoleumssnit, skulpturer og relieffer skildrer han på ironiserende måde mennesket i de kulturelle, religiøse og nationale konfliktfyldte spændinger, som altid har været en del af vores verden.

Særligt har de seneste årtier, hvor tiltagende flygtningestrømme forårsaget af borgerkrige på grund af religiøse uenigheder og miljøproblemer, skærpet problematikken.

Peder Nors henter inspiration fra de tyske ekspressionister, someksempelvis Otto Dix, Kaethe Kollwitz, George Grosz og John Heartfield samt fra kunst i Afrika og Vietnam.

Udstillingen er åben frem til 31. juli - tirsdag-torsdag kl. 9 til 13, fredag kl. 9 til 12 og torsdage endvidere kl. 16 - 17 samt i forbindelse med arrangementer i huset.

Der er fri adgang som åbnes med fernisering søndag 11.45. Udstillingens arrangører er kunstudvalget ved Ringkøbing menighedsråd.

-feldt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce