Annonce
Skjern

Politisk lydhørhed for en ny skole til Skjern: Udvalg går efter samling på en matrikel

Både Amagerskolen og Kirkeskolen er gamle bygninger, og nu går debatten om den fremtidige fælles matrikel i gang. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Signalet fra skolebestyrelserne var så klart, at udvalget lavede en ændring til det forslag, som byrådet skal vedtage. Partierne er ikke afvisende overfor et nybyggeri.
Annonce

SKJERN: Hvis Kirkeskolen og Amagerskolen skal lægges sammen, så skal det være på en matrikel.

Det er det meget tydelige signal fra Skjern i de høringssvar, som politikerne i børne- og familieudvalget gennemlæste ved mødet tirsdag, og det tager udvalget nu bestik af.

Der er nu sendt en ændring afsted med det forslag til ny skolestruktur, som byrådet i februar skal vedtage. Her lægges der op til, at skolerne samles på en matrikel i stedet for det oprindelige udspil med en faseopdeling.

- Det gør indtryk med et så kraftigt og fælles ønske, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S), der understreger, at ideen om at faseopdele skolerne dog ikke er lukket ned med beslutningen.

Ledelsen og bestyrelsen samles fra august, og så skal der findes en løsning. Tilbage i 2018 blev der lavet en rapport om de bygningsmæssige muligheder, og det materiale skal der arbejdes videre med.

Venstres Jakob Agerbo foreslog tirsdag at bygge en helt ny skole i Skjern. Trine Ørskov kan også se fordelene ved det.

- Men der er en økonomisk virkelighed, som vi skal forholde os til, siger Trine Ørskov.

Annonce

Tanken er rigtig

Tanken om at bygge en ny skole i Skjern bliver heller ikke afvist hos Trine Ørskovs partifælle, viceborgmester Søren Elbæk. For ham gør det indtryk, at byen er klar til at rykke sammen om en skole på en fælles matrikel.

- Overordnet set mener jeg, at tanken om at bygge en helt ny skole er rigtig, siger Søren Elbæk, der konstaterer, at netop folkeskolen også er et kraftigt bosætningsparameter for tilflyttere.


Overordnet set mener jeg, at tanken om at bygge en helt ny skole er rigtig,

Søren Elbæk, viceborgmester (S)


Derfor mener han også, at byrådet skal tage en princip-beslutning, om der skal være en ny skole i Skjern, og hvor den i så fald skal ligge. Desuden skal prisen undersøges.

Søren Elbæk mener, at de nuværende skolers bygningsmasse taler for løsningen, og han bemærker, at Kirkeskolens grund har en særdeles attraktiv beliggenhed i midtbyen, hvilket gør, at den muligvis vil kunne indgå i finansieringen.

Heller ikke Kristendemokraterne er afvisende overfor en ny skole i Skjern.

- Der er ingen tvivl om, at en ny skole vil være rigtig godt for Skjern, og det vil være nummer et, hvis vi kigger ud i fremtiden. Men der er økonomien, og så længe vi ikke har overblik over, hvilke konsekvenser coronaen har, må vi være mere forsigtige, siger Kristian Andersen, gruppeformand for Kristendemokraterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce