Annonce
Skjern

Politisk ja til mere kunst: 50.000 kroner på vej til gavlmaleri i Faster

Hvordan gavlmaleriet i Faster kommer til at se ud, er endnu uvist - men nu har landsbyen fået tilskud til at være med i det store verdensmål-gavlprojekt. Genrefoto: Horsens Kommune

Faster-Astrup: Efter de har læst om kommunens kommende verdensmåls-gavle, har de frivillige i Faster-Astrup Sogn søgt om 50.000 kroner til et Verdensmålsgavlsprojekt i Faster.

Udvalget har tidligere bevilget penge til to gavle i kommunen, men nu vil Faster-Astrup gerne med i den farvestrålende pulje. Og det kommer de.

I landsbyerne arbejdes der allerede på et projekt med Realdania, Ringkøbing-Skjern Kommune, Midttrafik, LAG, Aktiv Faster og en del flere om det, de kalder 'Danmarks Flotteste Busskur'. En privat gavl støder umiddelbart op til arealet, og ejerne af huset vil gerne lægge gavl til et verdensmålsgavl i Faster.

Annonce

- Vi vil gerne give 50.000 kroner til projektet. Pengene kommer fra kulturpuljen, siger formand for kultur- og fritidsudvalget Erik Viborg (V).

Verdensmåls-gavlene er et projekt, der udspringer fra Ikast-Brande Kommune, men strækker sig over en række kommuner, der får i alt 17 gavlmalerier, der formidler FN's 17 verdensmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce