Annonce
Ringkøbing

Politisk forslag: Læg Alkjærskolen og Ringkøbing Skole sammen

Alkjærskolen kan blive sammenlagt med Ringkøbing Skole for at skabe et fælles skoledistrikt i Ringkøbing. Billedet her er fra Alkjærskolens 50 års jubilæum i september. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ved at gøre Ringkøbing til et skoledistrikt, vil det være muligt at sprede tosprogede jævnt på skoler og daginstitutioner.

RINGKØBING: Når klokken ringer ind til næste skoleår, kan Alkjærskolen og Ringkøbing Skole være lagt sammen til en skole.

Første step til sammenlægningen skal børne- og familieudvalget tage stilling til, når udvalget mødes på tirsdag. Bliver det et grønt lys herfra, skal økononomiudvalget behandle sagen den 9. november. 10 dage efter skal byrådet behandle det, og derefter skal sagen i høring, inden byrådet til februar genbehandler sagen.

Baggrunden er, at Alkjærskolen i dag har en forholdsvis stor andel af elever med anden etnisk baggrund. For nuværende er den på 37 procent på skolen, mens vuggestuen har en andel på 73 procent og børnehaven har 55 procent. Det sætter den sproglige indlæring og udvikling under pres, når der er en stor andel af tosprogede, og fra forskningen ved man, at det ideelle er et loft på 30 procent. I dag er Ringkøbing opdelt i to skoledistrikter, men ved at gøre det til et skoledistrikt, kan der foretages en fordeling.

Udvalgsformand Trine Ørskov oplyser, at der er tale om en model, som indebærer en fælles leder af skoledelen og en fælles leder af dagtilbuddene - og de fire matrikler skal fortsætte som hidtil, med en daglig leder på hver.

- Om der skal være en fælles skolebestyrelse, har jeg ikke et svar på endnu, men jeg tænker, at det har en værdi at hver skole har sin egen bestyrelse, siger Trine Ørskov.

Undervejs har der været dialogmøde mellem politikere og skolebestyrelser. I første omgang var der et forslag fremme om en helhedsmodel, som den kendes fra flere landdistrikter, hvor der er en fælles leder af skole og dagtilbud. I en by af Ringkøbings størrelse vil det blive en uoverskuelig opgave, og skolebestyrelserne på Alkjærskolen og Ringkøbing Skole advarede da også kraftigt imod den. Den opfordring er fulgt.

Beslutter politikerne at de to skoler kan lægges sammen, vil der være en besparelse på 800.000 kroner. Der er ingen besparelse ved at sammenlægge dagtilbuddene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce