Annonce
Ringkøbing

Politisk forslag: Læg Alkjærskolen og Ringkøbing Skole sammen

Alkjærskolen kan blive sammenlagt med Ringkøbing Skole for at skabe et fælles skoledistrikt i Ringkøbing. Billedet her er fra Alkjærskolens 50 års jubilæum i september. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ved at gøre Ringkøbing til et skoledistrikt, vil det være muligt at sprede tosprogede jævnt på skoler og daginstitutioner.

RINGKØBING: Når klokken ringer ind til næste skoleår, kan Alkjærskolen og Ringkøbing Skole være lagt sammen til en skole.

Første step til sammenlægningen skal børne- og familieudvalget tage stilling til, når udvalget mødes på tirsdag. Bliver det et grønt lys herfra, skal økononomiudvalget behandle sagen den 9. november. 10 dage efter skal byrådet behandle det, og derefter skal sagen i høring, inden byrådet til februar genbehandler sagen.

Baggrunden er, at Alkjærskolen i dag har en forholdsvis stor andel af elever med anden etnisk baggrund. For nuværende er den på 37 procent på skolen, mens vuggestuen har en andel på 73 procent og børnehaven har 55 procent. Det sætter den sproglige indlæring og udvikling under pres, når der er en stor andel af tosprogede, og fra forskningen ved man, at det ideelle er et loft på 30 procent. I dag er Ringkøbing opdelt i to skoledistrikter, men ved at gøre det til et skoledistrikt, kan der foretages en fordeling.

Udvalgsformand Trine Ørskov oplyser, at der er tale om en model, som indebærer en fælles leder af skoledelen og en fælles leder af dagtilbuddene - og de fire matrikler skal fortsætte som hidtil, med en daglig leder på hver.

- Om der skal være en fælles skolebestyrelse, har jeg ikke et svar på endnu, men jeg tænker, at det har en værdi at hver skole har sin egen bestyrelse, siger Trine Ørskov.

Undervejs har der været dialogmøde mellem politikere og skolebestyrelser. I første omgang var der et forslag fremme om en helhedsmodel, som den kendes fra flere landdistrikter, hvor der er en fælles leder af skole og dagtilbud. I en by af Ringkøbings størrelse vil det blive en uoverskuelig opgave, og skolebestyrelserne på Alkjærskolen og Ringkøbing Skole advarede da også kraftigt imod den. Den opfordring er fulgt.

Beslutter politikerne at de to skoler kan lægges sammen, vil der være en besparelse på 800.000 kroner. Der er ingen besparelse ved at sammenlægge dagtilbuddene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce