Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politisk flertal uden om borgmester og viceborgmester støtter en Netto i Søndervig

Der tegner sig et fleral for en Netto-undersøgelse forud for økonomiudvalgets møde om sagen i april. Kun bogmesteren og viceborgmesteren vil sige nej til, at Salling Group kan undersøge, om der kan skabes det nødvendige plangrundlag. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Borgmesteren og viceborgmesteren står alene med deres nej til en Netto-undersøgelse i Søndervig. De øvrige fem økonomiudvalgsmedlemmer er klar til at sige ja.

Søndervig: Borgmesteren og viceborgmesteren er helt alene om at vende tommelfingeren ned for, at Salling Group kan undersøge, om der kan etableres en ny Netto-butik ved den kommende omfartsvej i Søndervig.

Forud for økonomiudvalgsmødet, hvor sagen skal diskuteres, tegner der sig et klart flertal for at give Netto-planerne grønt lys. Det viser en rundringning, som Dagbladet har foretaget.

De øvrige fem medlemmer af økonomiudvalget slår fast, at de umiddelbart er tilhængere af, at Salling Group for egen regning får undersøgt, om der kan banes vej for en dagligvarebutik i området ved omfartsvejen, der i dag har landzone-status. Dermed er flertallet klar til at støtte teknik- og miljøudvalgets indstilling.

Annonce

Tæt midtby

Kristendemokraternes Kristian Andersen siger:

- Jeg har været forbi for at kigge nærmere på området. Jeg synes ikke, det giver mening at lægge en ny dagligvarebutik i midtbyen, da det vil fortætte midtbyen yderligere, og det vil give mere trafik. Derfor synes jeg, det skal undersøges, om vi kan få inddraget trekanten ved den kommende omfartsvej, siger han.

Også Venstres Jakob Agerbo er som udgangspunkt tilhænger af et ja til en Netto-undersøgelse.

- Personligt kan jeg godt være bekymret for bymidten, hvis der skal ledes endnu mere trafik ind til en dagligvarebutik midt i Søndervig, så jeg har umiddelbart ingen problemer med en placering, som Salling Group ønsker det. Men det kan blive en tidsmæssig udfordring for den øvrige planlægning af byen, hvis det kan tage år at få en afklaring, siger Agerbo.

Også Kristian Bøgsted (DF) er klar til at bakke op om teknik- og miljøudvalgets ja til Salling Group.

- Min eneste bekymring er, om et ja kan bremse udviklingen i resten af Søndervig, fordi potentielle investorer ikke vil udvikle midtbyen, før de kender resultatet af undersøgelsen, om der kan bygges en Netto ved omfartsvejen. Men umiddelbart siger jeg ja, siger han.

Fjordlistens Jesper Lærke har ingen problemer med at placere et supermarked uden for Søndervigs bymidte.

- I forvejen er man i fuld gang med at udvide hele Søndervig med Lalandia, så jeg bakker op om indstillingen fra teknik- og miljøudvalget, siger han.

Niels Rasmussen (SF) har meddelt, at SF støtter Netto-planerne.

Mødes i april

Dermed er der altså et solidt flertal for at få undersøgt, om der kan bygges en Netto-forretning i trekanten mellem Søndervig Landevej, den kommende omfartsvej og Holmsland Klitvej.

Sagen bliver efter planen behandlet på økonomiudvalgets møde til april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce