Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politisk flertal uden om borgmester og viceborgmester støtter en Netto i Søndervig

Der tegner sig et fleral for en Netto-undersøgelse forud for økonomiudvalgets møde om sagen i april. Kun bogmesteren og viceborgmesteren vil sige nej til, at Salling Group kan undersøge, om der kan skabes det nødvendige plangrundlag. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Borgmesteren og viceborgmesteren står alene med deres nej til en Netto-undersøgelse i Søndervig. De øvrige fem økonomiudvalgsmedlemmer er klar til at sige ja.
Annonce

Søndervig: Borgmesteren og viceborgmesteren er helt alene om at vende tommelfingeren ned for, at Salling Group kan undersøge, om der kan etableres en ny Netto-butik ved den kommende omfartsvej i Søndervig.

Forud for økonomiudvalgsmødet, hvor sagen skal diskuteres, tegner der sig et klart flertal for at give Netto-planerne grønt lys. Det viser en rundringning, som Dagbladet har foretaget.

De øvrige fem medlemmer af økonomiudvalget slår fast, at de umiddelbart er tilhængere af, at Salling Group for egen regning får undersøgt, om der kan banes vej for en dagligvarebutik i området ved omfartsvejen, der i dag har landzone-status. Dermed er flertallet klar til at støtte teknik- og miljøudvalgets indstilling.

Annonce

Tæt midtby

Kristendemokraternes Kristian Andersen siger:

- Jeg har været forbi for at kigge nærmere på området. Jeg synes ikke, det giver mening at lægge en ny dagligvarebutik i midtbyen, da det vil fortætte midtbyen yderligere, og det vil give mere trafik. Derfor synes jeg, det skal undersøges, om vi kan få inddraget trekanten ved den kommende omfartsvej, siger han.

Også Venstres Jakob Agerbo er som udgangspunkt tilhænger af et ja til en Netto-undersøgelse.

- Personligt kan jeg godt være bekymret for bymidten, hvis der skal ledes endnu mere trafik ind til en dagligvarebutik midt i Søndervig, så jeg har umiddelbart ingen problemer med en placering, som Salling Group ønsker det. Men det kan blive en tidsmæssig udfordring for den øvrige planlægning af byen, hvis det kan tage år at få en afklaring, siger Agerbo.

Også Kristian Bøgsted (DF) er klar til at bakke op om teknik- og miljøudvalgets ja til Salling Group.

- Min eneste bekymring er, om et ja kan bremse udviklingen i resten af Søndervig, fordi potentielle investorer ikke vil udvikle midtbyen, før de kender resultatet af undersøgelsen, om der kan bygges en Netto ved omfartsvejen. Men umiddelbart siger jeg ja, siger han.

Fjordlistens Jesper Lærke har ingen problemer med at placere et supermarked uden for Søndervigs bymidte.

- I forvejen er man i fuld gang med at udvide hele Søndervig med Lalandia, så jeg bakker op om indstillingen fra teknik- og miljøudvalget, siger han.

Niels Rasmussen (SF) har meddelt, at SF støtter Netto-planerne.

Annonce

Mødes i april

Dermed er der altså et solidt flertal for at få undersøgt, om der kan bygges en Netto-forretning i trekanten mellem Søndervig Landevej, den kommende omfartsvej og Holmsland Klitvej.

Sagen bliver efter planen behandlet på økonomiudvalgets møde til april.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce