Annonce
Ringkøbing

Politinoter: Ung mand faldt ned fra taget

Arkivfoto

LEM: En 21-årig mand fra Struer faldt fredag formiddag ned af et tag på en fabriksbygning hos Landia i Lem. Bygningen skulle rives ned og den 21-årige, som arbejder hos et nedrivningsfirma, var ved at fastgøre sin sikkerhedsline på taget. Men han nåede ikke at få den sat fast, førend han mistede balancen og røg ned på et betongulv. Han blev slået bevidstløs, og da han vågnede kort efter, klagede han over smerter i ryggen og blev fragtet til sygehuset. Sagen blev meldt til Arbejdstilsynet, som undersøger, om der er sket overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Annonce

Indbrud uden gevinst

RINGKØBING: Fabrikken Dovista på Vesterled i Ringkøbing havde søndag aften klokken 23.30 et uventet besøg, som dog også blev ganske kort. De ubudne gæster knuste en rude i en dør til fabrikshallen, hvilket fik alarmerne til at give lyd fra sig i et omfang, som jog de ubudne folk væk fra stedet uden at stjæle noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Krondyr på flugt smadrede bil

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce