Annonce
Ringkøbing-Skjern

Politikerne turde ikke åbne for tyske turister: Borgmesteren fik endnu en grænse-bet

Borgmester Hans Østergaard (V) har været spændt på den politiske udmelding om genåbningens anden fase. Arkivfoto
Der var ingen åben grænse mod Tyskland på programmet, da statsministeren præsenterede sin plan for anden fase af genåbning af landet. Borgmesteren er skuffet.

Ringkøbing-Skjern: Der kommer ingen tyske turister til Vestkysten foreløbig.

Det stod klart efter statsministerens pressemøde torsdag aften. Her slog Mette Frederiksen (S) fast, at grænsen mod Tyskland forbliver lukket mindst tre uger endnu. Der kommer først en afklaring 1. juni. Meldingen ærgrer borgmester Hans Østergaard (V).

- Jeg havde håbet på forståelse for, hvor vigtigt det er at få åbnet for grænsen mod Tyskland. Jeg havde også håbet på, at vi kunne åbne grænserne samtidig med tyskerne midt i maj. Det ser desværre ikke ud til at kunne lade sig gøre, siger borgmesteren og fortsætter:

- Turistbranchen har brug for en afklaring. Jeg noterer mig, at der er en dialog med tyskerne. Det betyder også, at jeg vil blive ved med at presse på, fastslår Hans Østergaard.

Klar besked

Borgmesteren har under de seneste mange ugers nedlukning skærpet retorikken om grænsen. Til at begynde med havde han et forsigtigt ønske om at få åbnet, så snart det var sundhedsmæssigt forsvarligt. Senere undrede han sig over, hvor de sundhedsfaglige argumenter blev af. Derefter slog han sig sammen med en række kystborgmestre om at appellere til at åbne grænserne. Påskesæsonen ville koste Ringkøbing-Skjern en turistomsætning på mere end en milliard kroner, lød advarslen.

Og senest har borgmesteren krævet en dato for, hvornår de tyske turister atter kan sætte kurs mod ferien i et vestjysk sommerhus ved Vesterhavet.

- Jeg er blevet noget mere klar i mælet - og mere utålmodig. Det er sket i takt med, at jeg får sværere og sværere ved at få øje på det mindste argument for at holde grænserne lukket. Vi har en hel branche som lider, og som har brug for en afklaring, og den kan de foreløbig ikke få. Det er skuffende, siger han.

Annonce

Zoo under pres

Skuffende er det også, at hverken museer eller zoologiske haver kom med i anden fase af genåbningsplanen.

- Vi har et museum, som tjener mange af sine penge selv gennem entréindtægter. Det meste foregår udendørs. Derfor forstår jeg ikke, at vores museer ikke må lukke op for publikum, siger Hans Østergaard.

Også Jyllands Park Zoo må se langt efter gæsterne.

- Det forstår jeg heller ikke. Det er også udendørs, og man kan holde afstand til hinanden. De er virkelig under pres. I Jyllands Park Zoo kan man ikke sende folk hjem, fordi man har en masse dyr, der skal passes. Derfor er det en barsk melding, at de heller ikke må åbne i denne omgang, lyder det fra borgmesteren.

Den godt 50 år gamle attraktion i Haunstrup har tidligere stået på spring for at lukke gæster ind i parken. Men ændringer af retningslinjer kort før åbningen tvang direktøren til at smække porten i.

Annonce

Tilbage i skole

Der er dog også lyspunkter i genåbningsplanen, hvis man spørger borgmesteren.

- Jeg er meget tilfreds med, at de store skolebørn og efterskoleeleverne nu også må komme afsted. De trænger i den grad til at få deres hverdag tilbage. Jeg tror ikke på, at det kommer til at udgøre et større smittetryk. Vi er forberedte i Ringkøbing-Skjern og vil gøre alt, hvad vi kan, så folkeskolerne kan begynde hurtigst muligt.

De store skolebørn kan ifølge genåbningsplanen begynde igen den 18. maj.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce