Annonce
Ringkøbing

Politikerne har talt: Højmark kan åbne friskole til august

Højmark Skole nedlægges formelt på et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag. Friskolen kan åbne til august. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Nu er aftalen faldet på plads, og en ny friskole kan åbne i Højmark den 1. august. Kommunen overtager personalet fra Højmark Skole, som skal fordeles til andre skoler.
Annonce

HØJMARK: Tirsdag skriver byrådet det allersidste kapitel om Højmark Skole, når der ved et ekstraordinært byrådsmøde er et punkt på dagsordenen: Nedlæggelse af Højmark Skole og SFO.

Dermed slutter flere års kamp for kommunens mindste skole, og samtidig begynder indsatsen for at lave dens afløser i form af en friskole. Egentlig var det også meningen, at skolen først skulle lukke om et år, men borgerne i Højmark har ønsket at få rykket lukningen frem, så de kunne komme i gang med en friskole. Da der ikke kom indsigelser til lukningen, var vejen banet, og i Højmark er borgerne med egne ord ovenud lykkelige for at det kan lade sig gøre nu. Usikkerhed om skolens fremtid kan nemlig skræmme potentielle tilflyttere væk, lyder det fra Mette Fjordside Hindhede, skolebestyrelsesmedlem på Højmark Skole, og formand for den kommende friskole.

- Vi har 56 elever i Højmark skole, så tallene har jo talt. Vi vidste, at skolen stod til lukning. Men lige nu er der momentum for en friskole. Vi tror på, at den kan blive attraktiv, og vi tror på, at man vil flytte til Højmark, fordi man nu ved, at der er en skole, forklarer Mette Fjordside Hindhede i en pressemeddelelse.

Annonce

Lærere følger ikke med

Allerede nu er stillingen som leder for den kommende friskole slået op. Lærere og andet personale fra Højmark Skole følger ikke med over på friskolen. De overtages af kommunen, som nu vil overflytte dem til andre skoler. Friskolen åbner op 1. august, men daginstitutionen forbliver i kommunalt regi og lægges sammen med Helheden Lem.

Også fra politisk side er der glæde over, at borgerne i Højmark nu kan komme videre.

- I udvalget arbejdede vi hen imod at de nødvendige skolelukninger skulle gøre så lidt ondt på lokalsamfundene som muligt. Men når skolebestyrelsen på Højmark Skole har ønsket at hive plasteret af i ét tag, så er jeg glad for, at vi i byrådet kan imødekomme dem, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S) i pressemeddelelsen.


Vi har 56 elever i Højmark skole, så tallene har jo talt. Vi vidste, at skolen stod til lukning. Men lige nu er der momentum for en friskole. Vi tror på, at den kan blive attraktiv, og vi tror på, at man vil flytte til Højmark, fordi man nu ved, at der er en skole.

Mette Fjordside Hindhede, formand for den kommende friskole


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lucas fra Hvide Sande er frustreret: Hans efterskole ligger 10 kilometer på den forkerte side og må ikke åbne på mandag

Annonce