Annonce
Hvide Sande

Politikere vil sende Hvide Sande-byggeri i høring

Punkthusene vil få en fremtrædende placering på Nørregade. Visualisering.

Trods protester fra beboere på Nørresande går et enigt teknik- og miljøudvalg ind for at sende lokalplanforslag ud i høring.

Annonce

HVIDE SANDE: Trods protester fra naboerne i boligkvarteret Nørresande går et enigt teknik- og miljøudvalg ind for punkthusprojektet på Nørregade.

Det besluttede politikerne på udvalgsmødet i dag, hvor de vedtog at sende sagen videre til byrådet med anbefaling om at sende lokalplanforslaget ud i høring i otte uger.

På et vigtigt punkt imødekommer politikerne dog naboerne: Der bliver vejadgang direkte til Nørregade som foreslået af Grundejerforeningen Nørresande.

Forvaltningen havde givet politikerne tre mulige løsninger på vejadgangen til de nye punkthuse: En vejadgang via Tyskerhavnen (A), en vejadgang direkte til Nørregade (B) og en vejadgang via Tyskerhavnen, men med en sydligere indkørsel til lokalplanområdet mellem to af fiskerhytterne (C).

Beboerne i Nørresande havde fastslået, at de ikke ønskede vejadgang til punkthusene via vejudlægget i deres matrikel.

Grundejerforeningen foretrak løsning B eller C.

Annonce

Direkte adgang

Dette afviste forvaltningen dog: Oversigtsforholdene ved udkørsel til Nørregade ville være for dårlige, mente man. Og løsning C ville lede trafikken ind mellem fiskerhytterne, hvor afstanden mellem disse kun er fem meter; dermed ville der ikke være plads til, at biler kan passere hinanden.

I stedet anbefalede forvaltningen model A, da fremkommeligheden og trafiksikkerheden på Nørregade ikke påvirkes.

- Vi mener dog, at man sagtens kan lave en udkørsel direkte til Nørregade, så det indstiller vi til byrådet, siger formanden for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen.

Det planlagte byggeri vil få en markant placering ved indkørslen til Hvide Sande fra nord.

De tre punkthuse bliver i tre etager, og indeholder hver op til seks boliger.

Forvaltningen vurderer, at føres planerne ud i livet, vil det øge udbuddet af forskellige boligtyper i Hvide Sande og dermed Hvide Sandes attraktion som bosætningsby til helårsbeboelse.

Planerne er også i tråd med kommuneplanens beskrivelse af Hvide Sande og visionen om, at byen i fremtiden skal have større fokus på fortætning af bymidten med boliger i tre til fire etager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce