Hvide Sande

Politikere siger nej til at støtte festival i efteråret

Folk, der gerne vil høre klassisk musik, går et godt efterår i møde i Hvide Sande - i september er der Hvide Sande Masterclass, og i oktober bliver der spillet ud med Late Summer Festival. Arkivfoto

I løbet af fire dage i efterårsferien præsenterer musikerparret Anette og Helge Slaatto otte klassiske koncerter i Hvide Sande.

Hvide Sande: Når musikerparret Anette og Helge Slaatto i midten af oktober spiller ud med tredje udgave af deres klassiske Late Summer Festival i Hvide Sande, opererer de med et samlet budget på knap 340.000 kroner.

For at få økonomien til at hænge sammen har initiativtagerne netop haft en ansøgning forbi kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune i håb om at modtage et tilskud på 85.000 kroner. Der var dog ikke noget at komme efter.

Formanden for udvalget, Erik Viborg (V), begrunder afslaget med, at Hvide Sande Masterclass, der er et musikalsk mestermøde inden for klassisk musik, i år vender tilbage for fuld styrke til september.

Late Summer Festival blev i 2014 skabt i København, og to år senere rykkede festivalen til den vestjyske havneby, da Hvide Sande Masterclass holdt pause i netop 2016.

- Nu er Masterclass tilbage, og det er det, vi satser på, så vi var enige om at sige nej til at støtte Late Summer Festival, siger Erik Viborg.

I januar valgte udvalgets medlemmer at støtte Hvide Sande Masterclass med 150.000 kommunale kroner.

Den fire dage lange Late Summer Festival, der i år arrangeres i samarbejde med Hvide Sande Turistforening, begynder tirsdag 16. oktober og byder på i alt otte koncerter. De bliver afholdt i tre kirker på Holmsland Klit, i Kaj Munks Præstegård, på Anker Fjord Hospice, i Lyngvig Fyr og hos Vestjysk Bank.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte