Hvide Sande

Politikere siger nej til at støtte festival i efteråret

Folk, der gerne vil høre klassisk musik, går et godt efterår i møde i Hvide Sande - i september er der Hvide Sande Masterclass, og i oktober bliver der spillet ud med Late Summer Festival. Arkivfoto

I løbet af fire dage i efterårsferien præsenterer musikerparret Anette og Helge Slaatto otte klassiske koncerter i Hvide Sande.

Hvide Sande: Når musikerparret Anette og Helge Slaatto i midten af oktober spiller ud med tredje udgave af deres klassiske Late Summer Festival i Hvide Sande, opererer de med et samlet budget på knap 340.000 kroner.

For at få økonomien til at hænge sammen har initiativtagerne netop haft en ansøgning forbi kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune i håb om at modtage et tilskud på 85.000 kroner. Der var dog ikke noget at komme efter.

Formanden for udvalget, Erik Viborg (V), begrunder afslaget med, at Hvide Sande Masterclass, der er et musikalsk mestermøde inden for klassisk musik, i år vender tilbage for fuld styrke til september.

Late Summer Festival blev i 2014 skabt i København, og to år senere rykkede festivalen til den vestjyske havneby, da Hvide Sande Masterclass holdt pause i netop 2016.

- Nu er Masterclass tilbage, og det er det, vi satser på, så vi var enige om at sige nej til at støtte Late Summer Festival, siger Erik Viborg.

I januar valgte udvalgets medlemmer at støtte Hvide Sande Masterclass med 150.000 kommunale kroner.

Den fire dage lange Late Summer Festival, der i år arrangeres i samarbejde med Hvide Sande Turistforening, begynder tirsdag 16. oktober og byder på i alt otte koncerter. De bliver afholdt i tre kirker på Holmsland Klit, i Kaj Munks Præstegård, på Anker Fjord Hospice, i Lyngvig Fyr og hos Vestjysk Bank.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce